Η κηδεία του τελείται δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής – Ο Μανώλης Γλέζος είχε ζητήσει θρησκευτική κηδεία και το είχε πει στον κ.Ιερώνυμο προ τριετίας περίπου – Μεσίστια κυματίζει η σημαία στην Ακρόπολη

Ο «τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης» δεν μένει πια εδώ. Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε σε ηλικία 98 ετών τη Δευτέρα, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.
Βίντεο

Ο στενός οικογενειακός κύκλος-λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό– είπε το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος και τον αγωνιστή της Αριστεράς, στο ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πράγμα που του είχε ζητήσει ο ίδιος ο εκλιπών πριν από περίπου τρία χρόνια.

H κηδεία πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τελέστηκε δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Μανώλη Γλέζο και την προσφορά του στην πατρίδα.
kideia_glezos_1

Την ώρα της κηδείας, η σημαία στην Ακρόπολη κυμάτιζε μεσίστια, ενώ σημειώνεται ότι ο τάφος προφέρθηκε τιμητικά από τον Δήμο Αθηναίων.

mesisteia_glezos_4
mesisteia_glezos_5

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία: 

kideia_glezos_7
kideia_glezos_8
kideia_glezos_11
kideia_glezos_12

 

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης, Eurokinissi
Φωτογραφίες: William Faitfull

protothema.gr