Η Ελλάδα πενθεί καθώς δεν μπορεί να αποχαιρετήσει όπως του αρμόζει τον Μανώλη Γλέζο. Το τελευταίο αντίο στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα (30/3) θα μπορέσουν να πουν μόνο άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου καθώς η κηδεία του πραγματοποιείται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όπως το επιβάλλουν τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης, σήμερα, Τετάρτη που κηδεύεται ο Μανώλης Γλέζος κυματίζει μεσίστια. 

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου τελείται δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης», ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων.

Το φέρετρο του Μανώλη Γλέζου είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου

«Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε τη Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν».

Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και κατέληξε από καρδιακή ανεπάρκεια. Νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος – newsbeast.gr