Ο 37ος αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας ανήκει πλέον… στην ιστορία. Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας πήρε μέρος, μέσα σε αυτούς και ο Βρετανός Νικ Μπάτερ, που -τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο- πέτυχε κάτι σπουδαίο, για… καλό σκοπό!

Άλλος ένας Αυθεντικός Μαραθώνιος, ο 37ος στη σειρά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στη μεγάλη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών και αγωνιστικών επιπέδων, από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Οι δρομείς που είχαν εγγραφεί βρέθηκαν κανονικά στη γραμμή εκκίνησης και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τερματίζοντας με βροχή και αέρα. Την ίδια ώρα άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και χειροκρότησαν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων δημιουργώντας για μία ακόμη φορά μοναδική ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν και ο 30χρονος, Νικ Μπάτερ, που πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στην Αθήνα. Ο Βρετανός πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο έγινε ο μοναδικός αθλητής που έχει τρέξει – και έχει τερματίσει – μαραθώνιο σε 196 χώρες του κόσμου.

Νικ Μπάτερ, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως τραπεζικός υπάλληλος, έβαλε στόχο πριν από 22 μήνες να τρέξει μαραθώνιο και στις 196 χώρες που έχουν αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό σημαίνει ότι ο μαραθωνοδρόμος έχει τρέξει την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων σε 196 χώρες! Σε αυτή του την… περιπέτεια, ο Μπάτερ κάλυψε 8.255 χιλιόμετρα κάνοντας 5,1 εκατομμύρια βήματα ενώ έκαψε συνολικά 1,5 εκατομμύρια θερμίδες.

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν ο Μπάτερ γνώρισε τον δρομέα Κέβιν Γουέμπερ σε αγώνα δρόμου στη Σαχάρα. Ο Γουέμπερ είχε διαγνωστεί το 2014 με καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο. Εκτοτε, ο Βρετανός προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για τον οργανισμό Prostate Cancer UK, συμμετέχοντας σε μαραθώνιους.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν στις 6 Ιανουαρίου 2018 και ο τελευταίος στην Αθήνα, την Κυριακή (10.11.2019). Μέχρι στιγμής έχει μαζέψει $83,000!

newsit.gr