Η βουλευτής, κατά την παρέμβασή της για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, αναφέρθηκε στο διεθνές πλαίσιο ,με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις  και επεσήμανε, πως το σύγχρονο διακύβευμαείναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας ,ενάντια στο μίσος και τη μισαλλοδοξία.

Άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία ,ότι με τη στάση της ξορκίζειτάχα το διχασμό ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και επικίνδυνη ρητορική ,ενώ αναφερόμενη στις δυνάμεις του «κέντρου» τόνισε, πως σε αυτή τη συγκυρία δεν αρκούν οι ίσες αποστάσεις.

Σε ότι αφορά στο «Σκοπιανό»,συμπέρανε ,πως γύρωαπό αυτό το ζήτημα ξεδιπλώνονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις: Η κυβερνητική ,η οποία είναι στάση εθνικής αυτοπεποίθησης, ειρήνης και πραγματικού πατριωτισμού και από την άλλη, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,που είναι μια στάση εθνικιστική, φοβική και ηττοπαθής.

Για τα ζητήματα της οικονομίας η κα Τριανταφύλλου δήλωσε, πως ο προϋπολογισμός έχει θετικά μέτρα και είναι επιτακτικό η Ελλάδα να θεραπεύσει τις αιτίες της χρεοκοπίας.Χρειάζεται ,τόνισε, λελογισμένες παρεμβάσεις και σχέδιο για την παραγωγή και τη δημιουργία πλούτου .

Για το ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ,ότι μέσα από την πάλη στον πραγματικό στίβο των συσχετισμών αναδεικνύεται σε μια εθνική δύναμη διεξόδου της χώρας.