Μία απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρoνου Μάριου Παπαγεωργίου το 2012. Εδώ να σημειωθεί πως οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Η τελευταία εξέλιξη, έχει να κάνει με μια απόφαση του δικαστηρίου που προκάλεσε αίσθηση. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση διέταξε τη σύλληψη μάρτυρα, για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσει για τη μεταφορά της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν» τόνισε η εισαγγελέας.

Παρά τις επόμενες ερωτήσεις της έδρας για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο μάρτυρας με τον κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή της οποίας έπεσε θύμα ο Μάριος Παπαγεωργίου, εκείνος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, με τους δικαστές να του λένε ότι δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, εάν δεν αποφασίσει να μιλήσει.

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε», είπαν χαρακτηριστικά.

Στα τηλέφωνα ανέφεραν χαρακτηριστικά «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο».

newsit.gr