«Μάχη» Πατούλη – Αγοραστού για την προεδρία της ΕΝ.Π.Ε.

Μπορεί οι νέοι περιφερειάρχες να αναλαμβάνουν την 1η Σεπτεμβρίου και η σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) να αναμένεται τον Οκτώβριο, ίσως και το Νοέμβριο αλλά η «παρασκηνιακή» μάχη για την θέση, έχει ήδη ξεκινήσει.

Και καθώς η Ν.Δ. έχει βάψει «γαλάζιες» τις 11 στις 13 περιφέρειες, ενώ στην 12η (Βόρειο Αιγαίο) έχει εκλεγεί «αντάρτης» του κόμματος, πρωταγωνιστές, όπως μαθαίνει η aftodioikisi.gr, είναι ο νυν πρόεδρος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, οι σχέσεις των δύο ανδρών από τις θέσεις των προέδρων ΕΝ.Π.Ε. και Κ.Ε.Δ.Ε. αντίστοιχα, έχουν περάσει από σαράντα κύματα και χαρακτηρίζονται ως άκρως ανταγωνιστικές. Τι σημαίνει αυτό: Ότι η «μάχη», μέχρι την επικράτηση του τελικού νικητή, θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή και επίπονη και για τις δύο πλευρές. Εκτός κι αν. Εκτός κι αν η επιλογή γίνει από το Μαξίμου και, τότε, αλίμονο στον… αντάρτη.