mega_450_300

Έως το τέλος της βδομάδας θα περιμένουν οι εργαζόμενοι του MEGA για να λάβουν τους δύο μισθούς από τους επτά που τους οφείλονται, αλλιώς όπως έχουν αποφασίσει σε γενική συνέλευση θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις που αναμένεται να πλήξει τις εμπορικές συμφωνίες που έχει κάνει ο σταθμός με διαφημιζόμενους.

Φαίνεται όμως ότι πλέον αυτή είναι η μόνη λύση που έχουν οι εργαζόμενοι για να λάβουν έστω τους δύο αυτούς μισθούς τους οποίους οι εμπλεκόμενοι (μέτοχοι και πιστώτριες τράπεζες) διαβεβαιώνουν ότι θέλουν να δώσουν… αλλά δεν δίνουν.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι που κρατούν απλήρωτοι το MEGA στην πρίζα συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, έξω από τα γραφεία του Δ.Ο.Λ. και ύστερα από επίμονη προσπάθεια εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτη Ψυχάρη, ο οποίος μεταξύ άλλων τους είπε ότι στόχος του είναι έως το τέλος Δεκεμβρίου και κατόπιν συμφωνίας με τους άλλους δύο βασικούς μετόχους να βρεθεί βιώσιμη λύση για τον τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως λοιπόν αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου των εργαζομένων του MEGA «στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποί μας εξέθεσαν αναλυτικά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, ύστερα από εφτά μήνες απλήρωτης εργασίας. Έθεσαν, μάλιστα, ως όριο αντοχής το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να καταβληθούν τουλάχιστον δύο από τους οφειλόμενους μισθούς. Ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση μη καταβολής, θα ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων για απεργιακές κινητοποιήσεις, από Δευτέρα 5/12/2016, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία του σταθμού.

Από τη μεριά του, ο κύριος Ψυχάρης δήλωσε στους εκπροσώπους μας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους των άλλων δύο βασικών μετόχων, καθώς και με το νομικό τμήμα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, προκειμένου να υπογραφεί άμεσα η επιστολή με τις επιπλέον εξασφαλίσεις, που ζητούν οι δανείστριες τράπεζες. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι η πλευρά του Δ.Ο.Λ. και η πλευρά Βαρδινογιάννη έχουν ήδη υπογράψει την επιστολή και ο κύριος Φώτης Μπόμπολας έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά ως προς το περιεχόμενό της. Συνεπώς, ο κύριος Ψυχάρης εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες δύο-τρεις μέρες οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην αποδέσμευση του ποσού που αντιστοιχεί σε δύο μισθούς, από τους συνολικά επτά οφειλόμενους. Στην ερώτηση των εκπροσώπων μας αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο καταβολής των δύο μισθών, σε περίπτωση που για μια ακόμη φορά κωλυσιεργήσει η διαδικασία από τις τράπεζες, απάντησε ότι θα υπάρξει τέτοιο σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σταθμού και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, ο κύριος Ψυχάρης επανέλαβε ότι στόχος του είναι να έρθει σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους άλλους δύο βασικούς μέτοχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Δήλωσε επίσης, ότι δεν αποκλείει την είσοδο νέων επενδυτών στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι του MEGA δηλώνουμε προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, βασικούς μετόχους, τράπεζες και κυβέρνηση, ότι τα όριά μας έχουν πλέον εξαντληθεί και ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα με κάθε νόμιμο τρόπο».

Να σημειώσουμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του MEGA συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη, στις 11.00, θα βρεθούν έξω από τα γραφεία της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ενώ αύριο, Τετάρτη, την ίδια ώρα στα γραφεία της ΠΗΓΑΣΟΣ.

newsit.gr