Το εργοτάξιο του Δήμου Μεσολογγίου έκλεισαν σήμερα οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, με αφορμή τον θάνατο ενός εργαζομένου στο δήμο Αλίμου, μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε με το φορτηγό που οδηγούσε.

Με αφορμή την απώλεια του συναδέλφου τους οι εργαζόμενοι του δήμου Μεσολογγίου ανέδειξαν και τα δικά τους προβλήματα και τους κινδύνους που προέρχονται από την μη σωστή συντήρηση των οχημάτων της καθαριότητας και κυρίως των απορριμματοφόρων. Όπως είπαν οι ίδιοι, δεν γίνεται σωστή και τακτική συντήρηση, ενώ κάποια από τα οχήματα είναι παλιά και πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν. Μάλιστα το Σωματείο Εργαζομένων πρότεινε στη δημοτική αρχή τον τρόπο χρηματοδότησης με περίπου 300.000 ευρώ, για την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων, που τελικά δεν απέδωσε.

Έτσι αναγκάζονται να δουλεύουν με οχήματα που δεν είναι ασφαλή και μάλιστα αρκετές φορές έχουν σημειωθεί ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Επίσης έχουν ζητήσει την ασφαλτόστρωση του προαύλιου χώρου που κάθε φορά που βρέχει συγκεντρώνει νερά, αλλά ακόμα δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπ. Καρβέλης, υποστηρίζει ότι έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 170.000 ευρώ για την συντήρηση και αλλαγή ελαστικών στα οχήματα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η ασφαλτόστρωση του χώρου του εργοταξίου.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr