Μεσολόγγι: Επιστολή άρνησης «φιλοξενία» λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο 2/39 Σ.Ε.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι δέκα (10) περίπου στρατόπεδα της Ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων και το στρατόπεδο του 2/39 ΣΕ, θα χρησιμοποιηθούν για την «φιλοξενία» λαθρομεταναστών.

Εάν πράγματι, όπως αναφέρεται πιο πάνω, συμπεριλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις του 2/39ΣΕ πρόκειται για μεγάλο λάθος των σχεδιαστών, διότι:

Α. Το 2/39 ΣΕ είναι Ιστορική Μονάδα, πολέμησε στο Βαλκανικό και Ελληνοϊταλικό πόλεμο ως Σύνταγμα Ευζώνων.

Β. Οι εγκαταστάσεις του είναι άριστες καθώς τις γνωρίζει πολύ καλά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ κ. Στεφανής Αλκιβιάδης τις οποίες επισκέφτηκε αρχές του 2019 μετά από προσωπική μου αναφορά, ως Αρχηγός ΓΕΣ και

Γ. Η ιστορικότητα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι τάφοι και κοινοτάφιο των Ηρώων των αγώνων κατά τις πολιορκίες και την Έξοδο εναντίον των αλλόθρησκων κατακτητών δεν επιτρέπει τοιαύτη εγκατάσταση.

Ως γνήσιος Μεσολογγίτης, που υπηρέτησα το 2/39ΣΕ επί μια 12ετία και ως Διοικητής του με μεγάλη αναγνωρισμένη προσφορά στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του και την προβολή του, παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή, του Συλλόγους και όλους του φορείς της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου να αντισταθούν στη λήψη ενδεχομένης της παραπάνω πρότασης με σημαντική παρέμβαση στο ΥΕΘΑ, ώστε να μη συμβεί αυτό που συνέβη πέρυσι στις 21 Νοεμβρίου με την άφιξη του κ. Καμμένου και ταυτόχρονη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη μας για πεντάμηνο και συνεχίζεται…

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2019
Αντύπας Γεώργιος
Αντιστράτηγος  ε.α
Πρόεδρος Μεσολογγιτών Αττικής