Μεσολόγγι: Ικανοποίηση στην παράταξη Π. Σκαρμούτσου για τη Γεωπονική Σχολή

Στις 18 Ιουνίου επισκέφθηκε τους χώρους του πρώην Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, ο Υπουργός Παιδείας κος Κ. Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Β. Κυριαζοπούλου, καθηγητές του Πανεπιστημίου και τους βουλευτές του Νομού, Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένο. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε, έγινε ανταλλαγή απόψεων και δηλώθηκε η πλήρης στήριξη στην νεοϊδρυθείσα Γεωπονική Σχολή. Από την ενημέρωση που έγινε προέκυψαν τα εξής:

• Από την Δευτέρα 24 Ιουνίου αρχίζουν οι εργασίες καθαρισμού ανακαίνισης και μετατροπής των κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη φάση λειτουργίας για την υποδοχή των φοιτητών.
• Ταυτόχρονα ξεκινάει η ανάρτηση των ενημερωτικών πινακίδων τόσο στην εξωτερική είσοδο της Σχολής όσο και στους εσωτερικούς της χώρους.
• Είναι ήδη έτοιμα τα πενταετή προγράμματα σπουδών και για τις πέντε Σχολές, Μεσολογγίου και Αγρινίου. Πέραν των κλασσικών μαθημάτων της κάθε σχολής, υπάρχουν και ειδικά μαθήματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.
• Ορίσθηκε προσωρινός κοσμήτορας ο οποίος θα συντονίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των πρώτων φοιτητών και για την πλήρη λειτουργία της σχολής από την 1η Οκτωβρίου 2019.
• Πέραν των μελών ΔΕΠ που θα στελεχώσουν τα τμήματα με απόφαση της Πρυτανείας, δίνεται η δυνατότητα και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για την άμεση στελέχωσή τους.
• Δίνεται παράταση ενός έτους για τις εκμισθώσεις ξενοδοχείων που αφορούν την φοιτητική μέριμνα όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.
• Ιδρύονται δυο ινστιτούτα διετούς φοίτησης στα οποία θα εισέρχονται χωρίς εξετάσεις απόφοιτοι του ΕΠΑΛ αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Το αντικείμενο σπουδών θα έχει άμεση σχέση με τις ανάγκες της περιοχής και θα παρέχεται η αντίστοιχη πιστοποίηση. Έγινε έκκληση στους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας να διατυπώσουν προτάσεις, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να καθορισθεί και το αντικείμενο σπουδών.
• Οι φοιτητές του πρώην Τ.Ε.Ι. παραμένουν στο Μεσολόγγι μέχρι την τελική αποφοίτησή τους.

Η Γεωπονική Σχολή σε πλήρη λειτουργία και σε βάθος πενταετίας θα συγκεντρώνει περίπου 4.000 φοιτητές μόνο στο Μεσολόγγι και θα αποτελέσει πηγή απασχόλησης και εισοδήματος για την πόλη. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει όλοι μας να την αγκαλιάσουμε και να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Κατόπιν των ανωτέρω, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το όλο εγχείρημα και να δηλώσουμε την πλήρη στήριξή μας, ώστε η Γεωπονική Σχολή Αιτωλοακαρνανίας να εδραιωθεί, να συνδεθεί με την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για το καλό του τόπου μας.