Ο υπουργός Ναυτιλίας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει φορομπηχτική πολιτική λέγοντας «ναι, ναι, συμφωνώ, δεν το αμφισβητώ» – Δεν είπε τίποτα για το αφορολόγητο και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι «μαζοχιστική» για να καθυστερεί τη διαπραγμάτευση.

Μια ημέρα αφού χόρεψε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι η κυβέρνηση «έλιωσε» τον κόσμο στους φόρους.

«Λιώσατε τον κόσμο στους φόρους» παρατήρησε ο δημοσιογράφος του Σκάι.
«Ναι, ναι, συμφωνώ, μα δεν το αμφισβητώ εγώ, δεν το αμφισβητώ» είπε ο κ. Κουρουμπλής ομολογώντας εμμέσως ότι η πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ είναι φορομπηχτική.

«Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη συνέπεια των θεσμών» είπε ο κ. Κουρουμπλής στον Σκάι κατηγορώντας τους δανειστές για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση.

«Αυτό δεν ήταν μέσα στη συμφωνία, μας ζητάνε τώρα καινούρια μέτρα» συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας και αναρωτήθηκε: «Η κυβέρνηση γιατί καθυστερεί; Της αρέσει; Είναι μαζοχιστική;».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει».

«Η χώρα δεν έπρεπε να μπει σ’ αυτή την περιπέτεια. Το ποιοι ευθύνονται, το γνωρίζει ο λαός» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «μια κατάσταση όπως αυτή θα πάει σε μια συμφωνία εκ των πραγμάτων».

– «Λιώσατε τον κόσμο στους φόρους»
– «Ναι, ναι συμφωνώ…»
«Όπως και πέρσι λέγανε θα εφαρμοστεί ο κόφτης, ο κόφτης δεν εφαρμόστηκε διότι η οικονομία πήγε καλά» επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Διότι λιώσατε τον κόσμο στους φόρους» παρατήρησε ο δημοσιογράφος.
«Ναι, ναι, συμφωνώ, μα δεν το αμφισβητώ εγώ, δεν το αμφισβητώ» είπε ο κ. Κουρουμπλής παραδεχόμενος ότι η πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ είναι φορομπηχτική.

«Τον Απρίλιο με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα καταγραφεί ένα θετικό πρόσημο της οικονομίας» παρατήρησε, προφανώς μπερδεύοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αναμένονται την εποχή εκείνη.

«Ας κάνουν λίγη υπομονή αυτοί που βιάζονται να πέσει η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και σημείωσε ότι όταν η χώρα έχει μια πολιτική σταθερότητα και όταν μπει και στην ποσοτική χαλάρωση θα δοθεί μια δυνατότητα ανάκαμψης.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν μείωσαν την ανεργία, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε: «Μια χώρα που μπήκε σε αυτή την καταστροφή αν θεωρεί κανείς ότι είναι εύκολο να αναταχθεί…».

Το επόμενο ερώτημα που δέχθηκε ο κ. Κουρουμπλής ήταν αν η κυβέρνηση θα δεχθεί μείωση αφορολογήτου προκειμένου να σώσει τις συντάξεις.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση συντάξεων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έκανε λόγο για μέτωπο της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής καμε σκοπό να διευρυνθεί η φορολογητέα ύλη.

«Όταν είμαστε σε μια διαπραγμάτευση εγώ δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει» ανέφεε ο κ. Κουρουμπλής όταν δέχθηκε νέο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα δεχθεί μείωση του αφορολόγητου ορίου.

«Την Τετάρτη έχουμε μια κρίσιμη συνάντηση και μπορεί να δοθεί μια διέξοδος» είπε αναφερόμενος στις συνομιλίες Μέρκελ-Λαγκάρντ-Γιούνκερ.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση. Θα κάνει λίγο υπομονή η ΝΔ και θα πρέπει να πείσει τον κόσμο γιατί αυτά που λέει σήμερα δεν τα έκανε χθες» έκλεισε την τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δείτε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να χορεύει ζεϊμπέκικο
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος παραπληγικών για την κοπή της πίτας. Η εκδήλωση έγινε σε ταβέρνα στη Χασιά και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που ήταν προσκεκλημένος, δεν έχασε την ευκαιρία να χορέψει.

Όταν ακούστηκε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, ο κ. Κουρουμπλής σηκώθηκε από την καρέκλα του και… πήρε τις στροφές.

«Ο σύλλογος των παραπληγικών είχε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του και εγώ ήμουν από τους ανθρώπους που τους παρότρυνα να φτιάξουν σύλλογο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και το αίτημα των φίλων μου ήταν να χορέψω το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Με ρωτάνε πολλοί «πώς χορεύεις τόσο ελεύθερα το χορό;»» συνέχισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και αποφάνθηκε: «Ο χορός δεν είναι μάτια, ο χορός είναι ελευθερία, πώς νιώθεις μέσα σου ελεύθερος».

Δείτε το βίντεο με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να χορεύει ζεϊμπέκικο:

protothema.gr