Οι περίπου 260 που δεν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό θα μεταφερθούν στα τρία ξενοδοχεία αναφοράς, προκειμένου να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών – Το πλοίο θα παραμείνει στην προβλήτα «Θεμιστοκλής» με τους φορείς της νόσου.

Έφτασαν τέσσερα πούλμαν μισθωμένα από τον Ε.Ο.Δ.Υ., την Παρασκευή το βράδυ, στον σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλης» στον Πειραιά, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα πούλμαν θα μεταφέρουν τους ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ για κορωνοϊό. Υπολογίζονται σε 260 από τους συνολικά 380.

Στην πολύωρη επιχείρηση των Αρχών για την εκκένωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τους 230 ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων, συμμετείχαν το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ.

Το πλοίο βρίσκεται από την Πέμπτη στην πύλη Ε12 στην προβλήτα «Θεμιστοκλής» που δένουν μόνο τα κρουαζιερόπλοια, με συνολικά 380 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα.

Εκείνοι που δεν βρέθηκαν θετικοί στον covid – 19, θα μεταφερθούν στα τρία ξενοδοχεία αναφοράς, μισθωμένα από τις Αρχές, προκειμένου να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Το πλοίο θα παραμείνει στην προβλήτα «Θεμιστοκλής» με τους 119 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ μαζί τους θα είναι και το πλήρωμα του Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελούμενο από 31 άτομα.

Μετά τις 14 μέρες, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με τους ασθενείς του πλοίου, το πλήρωμα του θα παραμείνει σε περαιτέρω καραντίνα, μόνο του, για άλλες 14 μέρες.

Χρήστος Χατζησπύρου – protothema.gr