Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι Έλληνες πολιτικοί τίμησαν την επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Χρέος της δικής μας γενιάς, είναι να πετύχουμε μία καινούργια εθνική επανεκκίνηση»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδείων της Θεοτόκου. Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη και εν συνεχεία, παρακολούθησε την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Σήμερα, πριν από ακριβώς 196 χρόνια, οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθερία, για Ανεξαρτησία, για Δικαιοσύνη. Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη τους και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους. Δεν εγκλωβιζόμαστε, όμως, μόνο στο ένδοξο παρελθόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι χρέος της δικής μας γενιάς, είναι να πετύχουμε μία καινούργια εθνική επανεκκίνηση».

«Με ενότητα, με ομοψυχία και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας, στις αξίες του Έθνους μας. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ν. Βούτσης: «Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας»

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία οι οποίοι ταυτόχρονα οικοδόμησαν, θεμελίωσαν ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κράτος που βάζει τη σφραγίδα του, περίπου 200 χρόνια τώρα, στις εξελίξεις, στην πιο ασταθή, μπορεί να πει κανείς, περιοχή της υδρογείου», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους αγώνες και εμπνεόμαστε σήμερα που όλοι οι Έλληνες δίνουν τη μάχη με αξιοπρέπεια, με θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη, με θέληση για διεύρυνση και υποστήριξη της λαϊκής κυριαρχίας, με θέληση να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο μέσα στο πλαίσιο μιας υπερεθνικής ενότητας ευρωπαϊκής, έτσι ώστε ο 21ος αιώνας να σφραγιστεί από πολιτικές διεξόδους για τους λαούς, από κοινωνικές συγκλίσεις, από ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα αλλά και ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί. Εργαζόμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση, εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας», συμπλήρωσε.

ΑΝ.ΕΛ.: «Το μήνυμα της διπλής γιορτής παραμένει επίκαιρο και ισχυρό»

Με ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ., Μανταλένα Παπαδοπούλου, τίμησε την επέτειο της επανάστασης του 1821.

«Η Επανάσταση του 1821, που τιμούμε ανήμερα του Ευαγγελισμού, είναι μια κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας από την αρχαιότητα ως σήμερα. Αποτελεί ένα γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας. Οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους ξεσηκώθηκαν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, γιατί δεν αλλοτριώθηκαν, γιατί δεν ξέχασαν ποιοι ήταν. Με απαράμιλλη αποφασιστικότητα έδωσαν τον αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Απέδειξαν περίτρανα πως οι αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης, της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπόστασης είναι υπεράνω όλων.

Το μήνυμα της διπλής γιορτής παραμένει επίκαιρο και ισχυρό, σήμερα που η Πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και δίνει σκληρό αγώνα για να απεγκλωβιστεί από το καθεστώς της λιτότητας και της επιτροπείας. Χρειαζόμαστε την πίστη, την εθνική αυτοπεποίθηση, την ομοψυχία και τη δύναμη προκειμένου να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να βάλουμε τις βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη που θα μας επιτρέψει να αναπνεύσουμε ελεύθερα.

Χρειάζεται να αντλήσουμε τα διδάγματα από την Εθνεγερσία του 1821 προκειμένου να δώσουμε στην Πατρίδα μας και σε όλους τους Έλληνες το μέλλον και την προοπτική που μας αξίζει. Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε την Πατρίδα μας ελεύθερη και απαλλαγμένη από κάθε βάρος στις επόμενες γενιές. Ζήτω το Έθνος! Χρόνια Πολλά!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Το ενωτικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου πιο επίκαιρο από ποτέ»

«Το ενωτικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου πιο επίκαιρο από ποτέ γιατί δυστυχώς στα χρόνια της κρίσης ορισμένοι δεν επέλεξαν να προτάξουν το εθνικό συμφέρον. Χρόνια πολλά!», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Χρειαζόμαστε πολλές μικρές επαναστάσεις»

«Ο πραγματικός φόρος τιμής στις επαναστάσεις των παππούδων μας είναι να αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες στις επόμενες γενιές. Χρειαζόμαστε πολλές μικρές επαναστάσεις στην παιδεία, στην παραγωγή, στην οικονομία και όσο καθυστερούμε τόσο θα παραμένουμε στην κρίση. Χρόνια πολλά και να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα», δήλωσε ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Kathimerini.gr