Ο Μητροπολίτης της Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια άσκησης και ελάτε να κοινωνήσετε

Κάλεσε τους πιστούς να ξεγελάσουν τις αρχές και να πάνε στις εκκλησίες με άδεια μετακίνησης για σωματική άσκηση. Χαρακτήρισε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ως πρόβα «παγκόσμιας δικτατορίας».

Τι κι αν ήδη η Ελλάδα έχει χάσει 27 ανθρώπους από τον φονικό κορωνοϊό, τι κι αν ο μισός πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα για να περιοριστεί η πανδημία…

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, κωφεύει στις δραματικές εκκλήσεις των επιστημόνων και καλεί τους πιστούς στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ως πρόβα «παγκόσμιας δικτατορίας» που έχουν άλλους σκοπούς.

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να ξεγελάσουν τις αρχές εκδίδοντας έγγραφο κίνησης για σωματική άσκηση και να πάνε στην Εκκλησία για να λάβουν Θεία Κοινωνία κατά τη Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό που μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από την τηλεόραση Corfu TV όσο και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών, σύμφωνα με το corfupress.

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’ αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας.

Ενόψει του Πάσχα τόνισε μάλιστα ότι θεωρεί αδιανόητο οι πιστοί να αντέξουν να γιορτάσουν σπίτι τους την Ανάσταση.

«Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»!

Στο τέλος της λειτουργίας της 25ης Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους ιερούς ναούς στην Κέρκυρα να ανοίξουν τις πύλες τους: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι βλέπετε και όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».

skai.gr