Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τόσο την πορεία της αξιολόγησης, όσο και το θέμα της εγκληματικότητας στη χώρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο αρχηγός της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «βάλει τη χώρα σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι» και πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο. «Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.


VIDEO 3-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ από realmedialive

«Ακόμα και αυτό που εσείς είπατε πολύ σοβαρό, το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, βγαίνουν οι υπουργοί σας και λένε δεν πειράζει εάν δεν το πετύχουμε», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις. «Τι λέτε για την ερώτηση των βουλευτών σας για το Ελληνικό; Την θέλετε ή δεν την θέλετε αυτή την επένδυση κ. Τσίπρα;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή τα ερωτήματα που έθεσε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός για τη στάση της ΝΔ στο θέμα της αξιολόγησης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον κ. Τσίπρα «Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας: εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».


VIDEO 4-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ από realmedialive

Και πρόσθεσε : «Η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, το είπα δημόσια και κατ΄ιδίαν. Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει, αυτή την δήλωση την έκανα και στο Βερολίνο να την ακούσουν όλοι. Την ίδια ώρα εσείς ακούγατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπος να ανοίγει θέμα δραχμής. Πάρτε θέση σήμερα και μαζέψτε τα στελέχη σας για το θέμα της δραχμής».Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο αρχηγός της ΝΔ είπε επίσης ότι «η καθυστέρηση έχει πολύ μεγάλο κόστος». «Μας ειρωνεύονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μας λένε ότι η αξιολόγηση δεν είναι σαν το κρασί», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στις προσωπικές αιχμές του πρωθυπουργού σημείωσε: «Μία φιλική παρότρυνση κ. Τσίπρα -επειδή κάποιος σας συμβούλευσε να μιλάτε προς το πρόσωπό μου ειρωνικά-, όταν είστε δεκαπέντε μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις θα συνιστούσα να είσαστε λίγο πιο προσεκτικός. Καταλαβαίνω ότι έχετε περιέλθει σε δύσκολη θέση αλλά η ειρωνεία σας δεν θα σας βοηθήσει».

Επανερχόμενος στο θέμα της ερώτησής του για την εγκληματικότητα, τόνισε: «Δεν με πείσατε κ. Τσίπρα, ότι έχετε κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ή για να αντιμετωπίσετε την έξαρση της μικρής και μεσαίας βίας που βιώνουν όλοι οι Έλληνες. Δεν είπατε κουβέντα για το ότι υπάρχει επίθεση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι κλεισμένος στο κουβούκλιο του Μεγάρου Μαξίμου και γι’ αυτό δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες νιώθουν περισσότερο ανασφαλείς από ό,τι πριν από μερικά χρόνια».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

«Από τότε που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήλθαν στην εξουσία έχουμε περισσότερη βία και εγκληματικότητα» είπε στην πρωτολογία ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση με θέμα την εγκληματικότητα.

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ παραθέτοντας στοιχεία για τους βανδαλισμούς σε μέσα μεταφοράς. «Είναι η παιδική χαρά των βανδάλων με έναν κρατικό μηχανισμό που αδρανεί επικίνδυνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας: «Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται».


VIDEO 1-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ από realmedialive

«Μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του λαού;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι: «Η Ελλάδα σήμερα είναι μία ακυβέρνητη χώρα και η κατάσταση έχει ξεφύγει γιατί ποτέ δεν έδειξε ευθύνη».

«Η απόσταση που χωρίζει μία βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ολοκληρώνοντας την πρωτολογία του ανέφερε: «Δεν θέλω να ακούσω θεωρίες, θέλω να ακούσω απαντήσεις. Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων;  Πόσο καιρό θα αδιαφορείτε για τα γκέτο που δημιουργούνται κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας; Έχετε τη βούληση να φέρετε σχέδιο αντιμετώπισης της αυξανόμενης εγκληματικότητας».


VIDEO 2-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ από realmedialive

«Τελικά κ. Τσίπρα τι είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας. Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση την οποία έχετε προκαλέσει στη χώρα με την ίδια απάθεια που κοιτάτε κάθε τρόλει που φλέγεται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει ο φόβος στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.

real.gr