Μπαράζ επαφών Δένδια και σήμερα

Συνεχώς πάνω σε ένα αεροπλάνο είναι τις τελευταίες ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Νίκος Δένδιας, κλιμακώνοντας της επαφές του με αντικείμενο την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχιου και τον ομόλογό του, Ασκενάζι, ετοιμάζεται να μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο. Από κει θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα μετά από ελληνικό αίτημα προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το απόγευμα, ο κ. Δένδιας, θα συνεχίσει το μπαράζ επαφών του με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Το απόγευμα θα συνομιλήσει με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο, στις 27-28 Αυγούστου, καθώς και με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, στις 8:00΄ το βράδυ και στο πλαίσιο της τακτικής τους επαφής.

Στις 7:15΄ και στις 8:30, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν και Μπομπ Μενέντεζ αντίστοιχα και τέλος, στις 9:30΄ το βράδυ, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

 agriniotime 937 | Με πληροφορίες από iefimerida.gr