Ναυπακτία: Ίδια τιμολογιακή πολιτική για τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και το 2020

Στην έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για το 2020 προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από την αντίστοιχη πρόταση του ΔΣ της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Θανάσης Κούκουνας, για τον επόμενο χρόνο θα ισχύουν όσα ίσχυαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια, με μία μόνο αλλαγή.

Συγκεκριμένα στις προβλέψεις για τους μακροχρόνια ανέργους θα προστεθούν και όσοι οικοδόμοι έχουν έως 60 ένσημα το χρόνο.

Ο Νίκος Δημητρόπουλος, παίρνοντας το λόγο, αρχικά στάθηκε στα όσα είπε ο Δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στην αντίστοιχη συζήτηση για το θέμα στο εκεί Δ.Σ., τονίζοντας πως πρόκειται για μία ομολογία της επιτυχημένης τακτικής της προηγούμενης διοίκησης.

«Κάναμε κοινωνική πολιτική βασισμένη σε στοιχεία, και είχαμε ως αποτέλεσμα την αύξηση εισπράξεων», είπε, τονίζοντας πως αυτό επέτρεψε στην επιχείρηση να ανταποκριθεί σε δύσκολες στιγμές που προέκυψαν, όπως πχ ήταν η δέσμευση χρημάτων από τον εργολάβο του έργου της αποχέτευσης.

Είπε ακόμα ότι μειώθηκε το χρέος στην αγορά της περιοχής, ρυθμίστηκε εκείνο προς τη Δ.Ε.Η., ενώ έγιναν παράλληλα και επενδύσεις στη δρομολόγηση νέων σημαντικών έργων.

Ο Ν. Δημητρόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα στο ότι η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε τη σταδιακή επίλυση του θέματος της Βαρναράχης, ενώ φυσικά έκανε αναφορά και στην απόφαση του υπουργού για την απαλλαγή από το περιβόητο «πανωπροίκι της αποχέτευσης».

Ο Θ. Κούκουνας, στο σημείο εκείνο, ευχαρίστησε το Ν. Δημητρόπουλο για την προσφορά του στη Δ.Ε.Υ.Α.Ν., αποδεχόμενος τα όσα ανέφερε για το τι έχει κάνει η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια, ενώ η πρώην πρόεδρός της, Αγ. Σμπούκη, στη δική της παρέμβαση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πόλεμο που δέχτηκε η ίδια στο δημοτικό συμβούλιο, φέρνοντας αυτή την τιμολογιακή πολιτική κατά το παρελθόν.

«Σας είχα απέναντί μου, δυστυχώς», είπε, εκφράζοντας παράλληλα και την αντίθεσή της στην πρόταση για την υπαγωγή των οικοδόμων με τα έως 60 ένσημα το χρόνο στους μακροχρόνια ανέργους, κι αυτό γιατί όπως είπε δεν μπορεί καμία υπηρεσία να βεβαιώσει το επάγγελμα στην ουσία του, σε αντιστοιχία με το τι ένσημα κολλάει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Η πρόταση τελικά της Δημοτικής Αρχής πέρασε κατά πλειοψηφία στο στάδιο της ψηφοφορίας.

emprosnews.gr