Πρώτο θέμα της της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου είναι η απόφαση μεταφοράς της διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας σε νέο χώρο.

Η αίθουσα του Ξενία που φιλοξενεί τα δημοτικά συμβούλια, προφανώς και θα πρέπει να κλείσει λόγω των απαραίτητων εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου που είχε αποφασιστεί.

Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αναζήτηση νέου χώρου που θα καλύψει για το επόμενο πολύ μεγάλο διάστημα, τις ανάγκες διεξαγωγής των συμβουλίων.

Πρόταση που αναμένεται να “πέσει” από τη δημοτική αρχή είναι η αίθουσα της Αιτωλικής αναπτυξιακής στον κόμβο του Πλατανίτη. Το κτίριο βέβαια βρίσκεται έξω από τα γεωγραφικά όρια του παλαιού Δήμου Ναυπάκτου και ως εκ τούτου τίθεται ένα θέμα με το κατά πόσο μπορεί αυτή η πρόταση να προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συνεννόηση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός.

Βέβαια θα μπορούσαν να βρεθούν κι άλλοι χώροι,όπως στον όροφο των τεχνικών υπηρεσιών,αλλά η προοπτική εντός διμήνου αποχώρησης του Τ.Ε.Ι. από το δημοτικό κτίριο του Αντιρρίου, φέρνει πιο κοντά το σενάριο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και το τμήμα περιβάλλοντος να μεταφερθεί στο Αντίρριο, αδειάζοντας το μεγάλο κτίριο της Παλαιοπαναγιάς, εξοικονομώντας παράλληλα ένα σεβαστό μηνιαίο ποσό που απαιτείται για τη μίσθωση του εν λόγω ακινήτου.

nafpaktianews.gr