Κατέληξε σε ηλικία 97 ετών ο Μανώλης Γλέζος – Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας – Η πορεία του Μανώλη Γλέζου, «του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης» – Από την υποστολή της γερμανικής σημαίας στην Ακρόπολη μέχρι την Ευρωβουλή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του Μανώλη Γλέζου εκφράζουν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», στο οποίο εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε».

Η αποκάλυψη του Αρχιεπισκόπου για τον Μανώλη Γλέζου σε επίσκεψη του στη Ναύπακτο το 2015

Σε επίσκεψη του στην Ναύπακτο τον Οκτώβριο του 2015 ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε τι του είχε ζητήσει το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος..

Ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι επιθυμία του (Μ. Γλέζου) όταν πεθάνει, είναι να αναλάβει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος την Εκκλησιαστική του κηδεία σεβόμενος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τη θρησκεία των πατέρων μου».

nafpaktianews.gr