Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ως εποπτευόμενος φορέας, παρουσιάζει τον «Ριχάρδο Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» σε σκηνοθεσία Μαρλένε Καμίνσκυ, με τον Τάσο Νούσια σε εμβληματικούς χώρους.

Ο Ριχάρδος Β’ υπήρξε ένας από τους πιο αινιγματικούς Άγγλους βασιλιάδες, που μετατράπηκε από τον Σαίξπηρ σε μια συναρπαστική, συγκινητική, μελέτη ενός τραγικού ήρωα και μιας ψυχής ποιητικής. Το έργο «Ριχάρδος Β’-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του «Ριχάρδου Β’».

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Οι θεατές μπορούν πριν την έναρξη της παράστασης να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Ναυπάκτου, το οποίο παραμένει ανοικτό 8.00 έως 20.00, με αντίτιμο εισόδου 3 (γενική είσοδος) και 2 ευρώ (μειωμένο).

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 180 άτομα

 

Ώρα προσέλευσης: 8.30 μμ αυστηρά

 

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, στον σύνδεσμο:

https://digitalculture.gov.gr/2020/05/richardos-v-apo-to-idrima-michalis-kakogiannis-4/

Οι θεατές που έχουν προβεί σε κράτηση θέσης παρακαλούνται όπως προσκομίσουν εκτυπωμένο το αποδεικτικό κράτησης που έχουν λάβει ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης παρακαλούνται να ενημερώσουν στο τηλ. 26340 27240.

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση, αποχώρηση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ Ολυμπία Βικάτου

Αρχαιολόγος