Ο διορισμός ενός τόσο έμπειρου στελέχους, όπως ο κ. Αγγελόπουλος, δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφερειάρχη, να πραγματοποιηθούν άμεσα παρεμβάσεις, για μια βιώσιμη πόλη, στην Αθήνα-Αττική, που θα αναδείξουν τον πολιτιστικό πλούτο της, δίνοντας παράλληλα ισχυρή ώθηση στον τουρισμό της.

Εξ άλλου ανάμεσα στις σημαντικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται, από τη κεντρική κυβέρνηση για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, και ελπίζουμε, πως θα υλοποιηθούν, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου μητροπολιτικού κέντρου, η ανάδειξη των πολιτισμικών και αρχαιολογικών σταθμών της πόλης, η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηριακού αποθέματος και η δημιουργία χώρων πρασίνου καθώς και δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, στο τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ερμού, Σταδίου και Πειραιώς (ενός κεντρικού, ιστορικού δρόμου της Αθήνας, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μιας και σ’αυτόν βρίσκονται πολλοί πολιτιστικοί χώροι, αρχαιολογικοί θησαυροί αλλά και πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια).

Σύμφωνα με τη προαναφερθείσα απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, αναλαμβάνει πλήρως η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ελένη Δημοπούλου, ένας άνθρωπος έμπειρος με πολλά χρόνια προϋπηρεσία στον ΕΟΤ.

Δείτε ποιοι ορίζονται Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τι αναφέρει η απόφαση

aggelopoulos

 • Ορίζουμε Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής, μέχρι το τέλος της θητείας της περιφερειακής αρχής, ήτοι μέχρι 31-08-2019.
  1. Τη Περιφερειακή Σύμβουλο Αποστολάκη Ευαγγελία του Γεωργίου, και της μεταβιβάζουμε την άσκηση αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού (αρ. 68), που αφορούν στην προαγωγή και στην ανάπτυξη του πολιτισμού με την παροχή πολιτιστικών υπηρεσιών και τη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, με εξαίρεση τις πολιτιστικές υποδομές.
  2. Τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αθανασιάδη Παναγιώτη του Χρήστου, και του μεταβιβάζουμε την άσκηση  αρμοδιοτήτων.
  Tης Δ/νσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) (αρ.30) και
  Tης Δ/νσης Οργάνωσης των Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη (αρ.31).
  3. Τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αναγνωστόπουλο Αθανάσιο του Δημητρίου, και του μεταβιβάζουμε την άσκηση  αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (αρ.64), με εξαίρεση την άσκηση της αρμοδιότητας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά στον «ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης και εποπτείας των ορεινών όγκων της Αττικής, με εξαίρεση τους εθνικούς δρυμούς και τα εθνικά πάρκα».
  Tης Δ/νσης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής (αρ. 52).
  Tης Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής (αρ. 47), μόνο κατά το μέρος που αφορά τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και επίσπευση νέων μελετών και τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  α. Μεταβιβάζουμε στην Περιφερειακή Σύμβουλο Λεβέντη Αγγελική του Στεφάνου, την άσκηση αρμοδιοτήτων του Αυτοτελούς Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων (αρ. 23).
  β. Μεταβιβάζουμε στην Περιφερειακή Σύμβουλο Δημοπούλου Ελένη του Διονυσίου, την άσκηση αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Τουρισμού (αρ. 67).
  γ. Μεταβιβάζουμε στην Περιφερειακή Σύμβουλο Παππά Παναγιώτα του Χαραλάμπους, την άσκηση αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων (αρ. 65).
  δ. Μεταβιβάζουμε στον Περιφερειακό Σύμβουλο Αγγελόπουλο Θεόδωρο του Κωνσταντίνου, την άσκηση αρμοδιοτήτων ανάπτυξης και προβολής πολιτιστικών υποδομών, όπως μνημείων, θεάτρων και άλλων χώρων πολιτισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πολιτισμικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.
  ε. Μεταβιβάζουμε στην Περιφερειακή Σύμβουλο Λαμπρίδου Μαρία του Δημητρίου, την άσκηση αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, που άπτονται των θεμάτων υλοποίησης προγραμμάτων δημόσιας υγείας, κατά τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 του ν. 3172/ 06-08-2003 (ΦΕΚ197/τ.Α’/2003) «Οργάνωση και εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και άλλες διατάξεις».

nafpaktianews.gr