Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Ηλεία για τα νέα… εργοστάσια της Δυτικής Ελλάδας

Στην Ηλεία βρίσκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Ζαχάρω, το Λέπρεο και τη Φιγαλεία και να συνομιλήσει με πολίτες των περιοχών αυτών.

Στο επίκεντρο των συναντήσεών του, τα προβλήματα της περιοχής και κυρίως, η οικονομική στασιμότητα ή και υποχώρηση, μίας περιοχής πολύ μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Φαρμάκης κατά τη διάρκεια των επαφών του με τους πολίτες είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη δυνατότητα που έχει η Περιφέρεια να δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό περιβάλλον που θα στηριχτεί πάνω στην αναδιοργάνωση και την ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί στην «βαριά βιομηχανία» της Ηλείας. Επίσης, ο κ. Φαρμάκης διατύπωσε την άποψη ότι η συγκεκριμένη περιοχή, με τις πανέμορφες παραλίες και την πλούσια φύση, μπορεί να μετατραπεί σε «Ριβιέρα» της Δυτικής Ελλάδας, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη στρατηγική προβολής και προσέλκυσης επενδύσεων, που δεν θα γίνει ποτέ εάν η Περιφέρεια παραμείνει ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός και δεν δημιουργήσει έναν τοπικό Τουριστικό Οργανισμό που θα στραφεί «επιθετικά» προς το εξωτερικό και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν, δεν προσελκύσει Έλληνες και ξένους επενδυτές στον τομέα του τουρισμού.

«Ο αγροτικός τομέας πρέπει να βοηθηθεί, ώστε αναπτύξει σύγχρονη επιχειρηματική νοοτροπία και αυτό δεν θα γίνει μόνο μέσα από τα υφιστάμενα προγράμματα ενίσχυσης των παραγωγών, αλλά μέσα από μία νέα κουλτούρα συμπράξεων και διακλαδικών συνεργασιών μεταξύ των αγροτικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας και των επιχειρήσεων του τομέα της μεταποίησης, αλλά και του τουρισμού. Γι’ αυτό, πέρα από τη δημιουργία του αγροτικού ΚΕΠ, του τοπικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του Τουριστικού Οργανισμού, εμείς θα πραγματοποιήσουμε δεκάδες διεπαγγελματικές συναντήσεις, με στόχο συμπράξεις,  ώστε τα αγροτικά προϊόντα μας να τυποποιούνται και να εξάγονται ή να οδεύουν προς κατανάλωση στις τουριστικές μονάδες της περιοχής μας. Με άλλα λόγια, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε παραγωγικές αλυσίδες που θα ξεκινούν από το χωράφι και θα φτάνουν μέχρι το ράφι και το τραπέζι του καταναλωτή ή του επισκέπτη μας. Αυτά πρέπει να είναι τα νέου τύπου “εργοστάσια” της Δυτικής Ελλάδας, που θα προσφέρουν παραγωγική ανασυγκρότηση και οικονομική αναγέννηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.