Ανακοίνωση του νέου συνδυασμού για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 «Προοδευτική κίνηση πολιτών με επικεφαλής τον Βασίλη Παπανίκο:

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε στους συμπολίτες μας του Δήμου Αμφιλοχίας την κάθοδο του συνδυασμού ‘’Προοδευτική κίνηση πολιτών’’ στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην προσφορά. Καταθέτουμε την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας στην υπηρεσία του δημότη.
Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε, ερχόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική για τον τόπο μας. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και διεκδικούμε την ψήφο του εκλογικού σώματος για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας .
Ο 4555/18 νόμος ‘’Κλεισθένης’’ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεργασίες στο δημοτικό συμβούλιο . Από όποιο μετερίζι μας επιλέξετε να σας υπηρετήσουμε είμαστε ανοικτοί να συνεργαστούμε με όλους εκείνους που έχουν τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια όνειρα για την ανάπτυξη του δήμου μας.
Θετικά είναι τα μηνύματα από όλους τους παραγωγικούς φορείς και από όλα τα κοινωνικά στρώματα που καθημερινά αγκαλιάζουν το συνδυασμό μας. Είναι μεγάλη η ευθύνη μας απέναντι σε όλους σας. Θα δώσουμε μια πολιτική μάχη με ήθος, αξιοπρέπεια, χωρίς ίχνος μισαλλοδοξίας και φανατισμού.
Η πολιτική μας πρόταση έχει στόχο την ανάπτυξη του Δήμου και το μέρισμα της ανάπτυξης να πιστωθεί στους δημότες και σε κανέναν άλλο.
Η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι πρωταρχικός στόχος. Η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, φωτισμού, δημοτικών δρόμων και ύδρευσης αποτελεί μονόδρομο για το συνδυασμό μας.
Η ποιότητα ζωής των δημοτών θα αναβαθμιστεί με συγκεκριμένες δράσεις που θα αναλυθούν βραχυπρόθεσμα. Η επέκταση του σχεδίου πόλεως είναι στόχος που θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα στην χωροταξική θέση της πόλης μας.
Το θέμα της ύδρευσης με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής έχει καταστεί σε μειονέκτημα, όχι μόνο αναπτυξιακό, αλλά και υγειονομικό.
Δεσμευόμαστε ότι θα ενεργοποιήσουμε την μελέτη για την ύδρευση από την λίμνη Καστρακίου που συντάχθηκε επί δημαρχίας της κα Σωτηρίου και εάν η επόμενη δημοτική αρχή δεν την απενεργοποιούσε θα είχε λυθεί το θέμα της ύδρευσης εδώ και πολλά χρόνια. Το ανέκδοτο για το υποθαλάσσιο παρκινγκ μας έχει κάνει διάσημους ως Δήμο και ανερυθρίαστα οι εμπνευστές του επιχειρηματολογούν πάνω σε αυτό περισσότερο από είκοσι χρόνια.
Δεσμευόμαστε ότι θα ενεργοποιήσουμε την μελέτη ανάπλασης του χώρου από την πλαζ Αμφιλοχίας μέχρι την πιτσαρία ‘’Χαμπουργκέζα’’ που συντάχτηκε επί δημαρχίας κας Σωτηρίου από τον μηχανικό του Δήμου κ. Γιώργο Κατσούλα.
Δεσμευόμαστε για αυτόνομα τοπικά συμβούλια με ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Δεσμευόμαστε για τεχνικό πρόγραμμα με ιεράρχηση των προβλημάτων και της επίλυσης τους.
Δεσμευόμαστε για πραγματικούς ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς με στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.
Έχουμε διάθεση, γνώσεις και εμπειρία. Κυρίως έχουμε την δύναμη που μας δίνετε εσείς να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα. Θέλουμε να τελειώσει επιτέλους η ιδιότυπη ομηρία των δημοτών από την νυν δημοτική αρχή. Μια ομηρία που βαθαίνει περισσότερο με την γενικότερη οικονομική και πνευματική κρίση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας.
Την τελική επιλογή θα την κάνει το εκλογικό σώμα . Αυτό θα επιλέξει εάν θέλει να συνεχισθεί ο μαρασμός του δήμου, η απαξίωση των δημοτών, η νομή της εξουσίας από τους ανθρώπους που κούρασαν και κουράστηκαν χωρίς επί της ουσίας να σφραγίσουν θετικά την περίοδο που χειρίστηκαν τα δημοτικά θέματα.
Ξέρουμε ότι η πολιτική μάχη θα είναι δύσκολη.
Θα την δώσουμε απέναντι σε επαγγελματίες του είδους. Πιστεύουμε απόλυτα ότι ωρίμασαν οι συνθήκες να γίνει το βήμα προς την κατεύθυνση που όλοι θέλουμε αλλά για λόγους εξάρτησης και υποτέλειας αρκετοί συμπολίτες μας στηρίζουν την σημερινή δημοτική αρχή. Τους κατανοούμε και τους καταλαβαίνουμε. (Κατασκήνωση, δίμηνα, οκτάμηνα, τσιμεντάκια, χαλικάκια, Τέρνα, Μυτιληναίος, τιμολόγια, ανεμογεννήτριες, επιδόματα, τρόφιμα, μεταθέσεις, μετατάξεις, κλπ) Στην ουσία όμως πριονίζουν το μέλλον των παιδιών όχι μόνο των δικών μας αλλά και των δικών τους.
Η επιτροπή του συνδυασμού μας αποφάσισε ομόφωνα να ηγηθεί της προσπάθειας σε αυτό το αυτοδιοικητικό ταξίδι προς την ανάπτυξη του Δήμου, ο κ. Βασίλειος Παπανίκος (Billys) είναι πρωτοπόρος στα επαγγελματικά δρώμενα με ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας και το κυριότερο με διάθεση να ασχοληθεί για να δώσει λύσεις.
Δεσμευόμαστε για δημοτική λογοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί χωρίς τους δημότες δεν μπορεί να επιτύχει καμιά δημοτική αρχή. Σήμερα είναι η πρώτη επαφή με εσάς.
Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με τους υποψηφίους που στηρίζουν την πολιτική μας πρόταση. Είμαστε θετικοί για συζήτηση με άλλους συνδυασμούς για να βρεθεί κοινή συνισταμένη που στόχο θα έχει την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και όχι την κατανομή αξιωμάτων.
Καλούμε όλους που έχουν κοινή αγωνία για την ανάπτυξη και την λειτουργία του δήμου να συστρατευτούν μαζί μας.
Ο συνδυασμός μας στηρίζεται στην κοινή δράση πολιτών με τις ίδιες ευαισθησίες και όνειρα για τον τόπο ανεξάρτητα από πολιτικούς χώρους που ο καθένας ανήκει. Σας καλούμε λοιπόν να συνταχτείτε μαζί μας για να αλλάξουμε επιτέλους τον τόπο που ζούμε.
Η πολιτική επιτροπή του συνδυασμού
‘’Προοδευτική κίνηση πολιτών’’