Έντονο ενδιαφέρον με αποφάσεις και  πρωτοβουλίες  έστω και αργά εκδηλώθηκαν αυτές  τις μέρες  από τις προαναφερόμενες  Περιφέρειες ακόμη και με προσφυγή προς το Σ.Τ.Ε. για αλλαγή τιμολογίων στα διόδια Ακτίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ηπείρου με πρωταγωνιστή τον Αντιπεριφερειάρχη   κ.  Στράτο   Ιωάννου να ενδιαφέρεται  και  να αγωνίζεται για   λογικές τιμές σε αντίθεση με την Περιφέρεια Δυτ.  Ελλάδος που ουδέποτε δημοσίευσε πρωτοβουλίες και ενέργειες,  τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια που αρθρογραφώ, για λογικές τιμές και άλλες διευκολύνσεις των επιβατών.

Η νέα περιφερειακή αρχή θα πρέπει  στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να  αναλάβει Πρωτοβουλίες  και να συνεργαστεί με την Περιφέρεια  Ηπείρου, διότι ίσως δεν γνωρίζουν ότι πχ, η Βόνιτσα απέχει από την Πρέβεζα και την Λευκάδα 10 λεπτά και οι καθημερινές συναλλαγές και άλλες δραστηριότητες είναι με Λευκάδα και Πρέβεζα και  όταν κάποιος αρρωστήσει θα πάει στο νοσοκομείο Πρεβέζης και Λευκάδος και όχι του Αγρινίου  {80χλμ}, όπως νομίζουν κάποιοι, διαφορετικά θα  πεθάνει στο δρόμο, και όχι μόνο αυτό, τα τροχαία που συμβαίνουν τακτικά, το ασθενοφόρο καταφθάνει από τα νοσοκομεία Λευκάδας η Πρέβεζας.

Και για να μην μακρηγορούμε  η ανάπτυξη της περιοχής της  Βόνιτσας,  και της ευρύτερης περιοχής  επηρεάζεται, με την στενότερη Επαφή με τις προαναφερόμενες περιοχές, και τα γράφω αυτά καθ όσον πλησιάζει και η κατασκευή τούνελ στη Λευκάδας  και μπήκε στο τραπέζι και το θέμα των διοδίων.

Διαβάστε  αποσπάσματα των αποφάσεων  των περιφερειών ηπείρου και ιόνιων νόσων.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩκαι (ΕΔΩ)

Θέλω να πιστεύω  ότι τουλάχιστον θα γίνει  δεκτό το αίτημα έτσι  ένα εισιτήριο διαρκείας, π.χ. 8-10 ωρών με επιστροφή στην τιμή των τριών(3) ευρώ, ή και άλλες μηνιαίες κάρτες. Για όσους εργάζονται η ταξιδεύουν συχνά.

Γράφει ο ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ,
τ. Λυκειάρχης, Βόνιτσα