Μέσω Avaaz γίνεται ψηφοφορία πολιτών για την διατήρηση του Πάνου Παπαδόπουλου στην θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Το Avaaz είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε χιλιάδες πολιτικές δράσεις, μικρές ή μεγάλες, να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια ισχυρή συλλογική δύναμη.

Τα «Ψηφίσματα Πολιτών», είναι μέρος του Avaaz που ουσιαστικά δίνει δύναμη στις φωνές των πολιτών για να μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις.

Το κείμενο που έχει αναρτηθεί και αφορά στην παραμονή του Πάνου Παπαδόπουλου στην θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και καλούνται να εγκρίνουν με την ψήφο του όσοι πολίτες επιθυμούν αναφέρει τα εξής:

«Στις 9-4-2020 σύμφωνα με την νέα προκήρυξη του Υπουργείο Υγείας λήγει η θητεία του Πάνου Παπαδόπουλου διοικητή του Γ.Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».

Η κοινωνία τρομαγμένη από τις πρωτόγνωρες συνθήκες για την ανθρωπότητα λόγω του κορωνοϊού, ανησυχεί για το μέλλον της νοσηλευτικής μονάδας της περιοχής μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο διοικητής αποτέλεσε την αχτίδα φωτός για την δημόσια υγεία στην περιοχή που, μέχρι πρότινος, οι πολίτες ζούσαν την πλήρη απαξίωσή της.

Ήταν κοινό μυστικό ότι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας και οι πολίτες της περιοχής βρισκόταν σε κίνδυνο και απέφευγαν πάση θυσία την όποια συναλλαγή τους με την νοσηλευτική μονάδα. Με μια πρόχειρη σφυγμομέτρηση θα διαπιστώσει κανείς εύκολα ότι οι πολίτες δεν γνώριζαν τις εκάστοτε διοικήσεις ούτε την δράση τους, σε αντίθεση με τον διοικητή, Π. Παπαδόπουλο, που ασχολείται με τον κάθε ασθενή και πολίτη χωριστά, στηρίζει τις συλλογικότητες και ενεργεί για την εξωστρέφεια του Νοσοκομείου με σκοπό να εκτιμηθεί η δημόσια υγεία και οι παροχές της.

Κατά την διάρκεια της θητείας του έγιναν πράγματα που στα χρόνια
βαθιάς κρίσης είναι πρωτόγνωρα. Αξιοποιήθηκε εξοπλισμός που χρόνια είχε εγκαταλειφθεί, στελεχώθηκαν κλινικές, γραφεία, διαγνωστικά, εργαστήρια και διοργανώθηκαν ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια για τους εργαζόμενους, αλλά και την κοινωνία.

Περισσότεροι από 3.500 συμπολίτες εξετάστηκαν στον αξονικό τομογράφο που λειτούργησε στο νοσοκομείο μας. Εξοπλισμός (ανενεργός) που μεταφέρθηκε και αξιοποιήθηκε από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου και πρόσφατα από τον νέο υπερσύγχρονο αξονικός τομογράφο 16 τομών στα πλαίσια υλοποίησης σχετικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν 19 νοσοκομεία της χώρας. Χιλιάδες γυναίκες της περιοχής έκαναν μαστογραφία μετά την απόκτηση του υπερσύγχρονου μαστρογράφου που λειτουργεί στο νοσοκομείο της πόλης μας.
Κλινικές απαξιωμένες ή κλειστές μπήκαν σε πλήρη λειτουργία. Καρδιολογική, παθολογική, ορθοπεδική και χειρουργική εφημερεύουν πλέον με ασφάλεια.

Το αποκορύφωμα των όσων με συνετή διοίκηση έχει καταφέρει ο διοικητής
Π. Παπαδόπουλος, ήταν η αθόρυβη και συστηματική οργάνωση των εγκαταλελειμμένων κλινών της Μ.Ε.Θ. που δεν λειτούργησε ποτέ (4 στον αριθμό), που με την προσθήκη 16 κλινών της χειρουργικής το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα ύποπτα περιστατικά για την νέα νόσο του κορωνοϊού.

Όλα αυτά εξαρχής τα αναγνώρισε η κοινωνία και για αυτό τον λόγο το νοσοκομείο έχει δεχτεί πληθώρα δωρεών. Ο διοικητής είναι αγαπητός και αναγνωρίσιμος από την πλειοψηφία των πολιτών ανεξάρτητα της πολιτικής προέλευσης ή ιδεολογικής τοποθέτησης του καθένα.

Για όλα τα παραπάνω και κυρίως για την δημόσια υγεία ζητάμε από τον κ. Παπαδόπουλο, να υποβάλει εκ νέου αίτηση για την θέση του διοικητή και απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει πραγματικά κριτήρια και να επιλέξει με γνώμονα την διοικητική ικανότητα και την προγενέστερη εμπειρία και όχι την κομματική επετηρίδα.

Ο Π. Παπαδόπουλος έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με μόνο γνώμονα το καλό της δημόσιας υγείας χωρίς υπονόμευση ή πολιτική σκοπιμότητα παρόλο που είναι γνωστή η πολιτική του τοποθέτηση. Οι θέσεις αυτές είναι θέσεις κοινωνικής ευθύνης και όχι κομματικής ανταμοιβής».

aixmi-news.gr