Το προφίλ του Ζαμπράνο που είχε αντιμετωπίσει στο Κόπα Λιμπερταδόρες σκιαγράφησε ο Ντάνι Μπεχαράνο στo «metrosport.gr». Όπου και μίλησε για τα όνειρά του με τον Παναιτωλικό.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

-Ενα όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Εθνική του ομάδα. Εσύ το έχεις πραγματοποιήσει. Ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα για σένα; Να παίξεις στην Ελλάδα σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο ή σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης;

«Αρχικά θα ήθελα να πάρω την καλύτερη δυνατή θέση με τον Παναιτωλικό στο φετινό πρωτάθλημα. Θα με ενδιέφερε να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα  της Ελλάδας ή ακόμη και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Παναιτωλικός. Αν συμφωνούσε να με πουλήσει τότε θα έπαιρνα την καλύτερη δυνατή απόφαση για μένα ανάλογα τις συνθήκες».

Γιατί ένας νεαρός διεθνής παίκτης σαν και σένα αποφασίζει να φύγει με προορισμό την Ελλάδα στα 21 του χρόνια;
«Από όταν ήταν ήμουν μικρός είχα στόχο να παίξω στην Ευρώπη και όταν ήρθε η ευκαιρία στον Παναιτωλικό δεν το σκέφτηκα καθόλου.  Είχα έρθει όταν ήμουν 16 για να δοκιμαστώ στον Παναθηναϊκό όμως ο μάνατζερ που κανόνιζε τις δοκιμές ήθελε να δοκιμαστώ και στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας».

-Γιατί επέλεξες τον Παναιτωλικό;
«Είχα πολλές προτάσεις εκείνη την περίοδο, όμως επέλεξα τον Παναιτωλικό γιατί είναι μια οργανωμένη ομάδα και ο ξάδερφος μου ο Ντιέγκο (σ.σ. είχε παίξει για δύο χρόνια με τη φανέλα του Παναιτωλικού) μου είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα και δεν το μετάνιωσα. Πριν έρθω στην Ελλάδα είχα προτάσεις από τρεις ομάδες στη Βολιβία, μια ομάδα στην Αργεντινή και μια ομάδα στην Κολομβία».