Το ΝΒΑ ετοιμάζεται να επιστρέψει μετά το lock down που έφερε ο κορονοϊός και το ESPN αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες ανάμεσα στα όσα συμφωνήθηκαν για την επανέναρξη του

Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, το ΝΒΑ ετοιμάζεται να στείλει και πάλι τις ομάδες του στα… παρκέ και το ESPN αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες από τα όσα συμφωνήθηκαν για την επανέναρξη της σεζόν. Ο φόβος του κορονοϊού συνεχίζει να πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ και οι αλλαγές που θα υπάρξουν είναι αρκετές και σημαντικές.

Οι ομάδες θα περνάνε τεστ κάθε βράδυ και αν κάποιος βρεθεί θετικός, θα μένει τουλάχιστον 7 ημέρες σε καραντίνα, ενώ όπως τόνισε και ο Σίλβερ δεν πρόκειται να σταματήσουν τα παιχνίδια με ένα θετικό κρούσμα. Με την επιστροφή τούς από τις τις… γενέτειρές τους, οι παίκτες θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

 

ΝΒΑ: Κάνουν και πάλι… τζάμπολ! Υπερψηφίστηκε η επανέναρξη της σεζόν

Στις 30 Ιουνίου θα αρχίσουν οι προπονήσεις για τις ομάδες, οι οποίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, ενώ στις 7 Ιουλίου θα πετάξουν όλες οι ομάδες στο Ορλάντο, τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων (αναμένεται να μπουν και εκεί για λίγες ημέρες σε καραντίνα).

Παράλληλα, προπονητές που είναι σε μεγάλη ηλικία, για παράδειγμα Πόποβιτς (71), Μάικ Ντ’ Αντόνι (69) κτλ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην κάθονται στους πάγκους των ομάδων.

Υπάρχουν σκέψεις για φιλικά παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που θα συμμετέχουν, για να διευκολυνθούν οι παίκτες στην ομαλή επιστροφή τους στη δράση. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα διεξάγονται καθημερινά πέντε με έξι ματς. Στους τελικούς ο προγραμματισμός θα έχει ματς που θα γίνονται μέρα-παρά-μέρα, ενώ το τελευταίο τους ματς δεν θα γίνει αργότερα από τις 12 Οκτωβρίου.

Αυτό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι οι υπεύθυνοι ψάχνουν λύση και για τις άδειες κερκίδες και φαίνεται να σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τους ήχους από το παιχνίδι NBA 2K την ώρα του αγώνα.

newsit.gr