Για την υποψηφιότητά του και για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς στις εκλογές του Νοεμβρίου, μίλησε χθες, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «Προσώπων… έργα», του Σωκράτη Τσόμπου, ένας ακόμη υποψήφιος. Ο πρώην Υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην τηλεφωνική του συνέντευξη, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, επεσήμανε ότι: «Έχω ζητήσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ήδη από το Συνέδριο του 2015. Όσον αφορά στα υπάρχοντα κόμματα του χώρου μας, έχουν όργανα για να αποφασίσουν τα ίδια πως θα πορευθούν. Όσον αφορά όμως τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, θα πρέπει λίγο πριν την εκλογική διαδικασία να ξεκαθαρίσουν σε όλους πως ευθύς αμέσως, θα λειτουργούν ως μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι συναντιόμαστε όλοι στον ίδιο χώρο, μέσα από ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις, για να προχωρήσουμε μαζί. Η κεντροαριστερά δεν θα αποτελέσει «συμπλήρωμα» στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας. Ερχόμαστε για να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές. Και εγγυητές αυτής της προοπτικής είναι οι χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν στις 5 Νοεμβρίου. Έχω θέσει ψηλά τον πήχη για την Παράταξή μας εδώ και πολύ καιρό: Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στις εκλογές, για να κυβερνηθεί η χώρα με βάση μία ξεκάθαρη προοδευτική πρόταση, η οποία θα δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας ήταν ένας νέος που υποσχέθηκε τα πάντα, με τη γνωστή κατάληξη. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρουμε τι λέει, τι πρεσβεύει και πώς θα πορευθεί. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική: εχθρός μας είναι οποιοσδήποτε και οτιδήποτε σταματά τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εχθρός μας είναι οποιοσδήποτε και οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στην κοινωνική αλληλεγγύη. Απαιτείται άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είναι απαράδεκτη τόσο η «απλή» αναλογική του κ. Τσίπρα, όσο και το σημερινό σύστημα. Χρειάζεται ένα σύστημα αντιπροσωπευτικό, προοδευτικό και αξιόπιστο. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

Εφεξής, πρέπει να λειτουργούμε ως μεγάλο κόμμα, ως πρώτο κόμμα, θέτοντας ως στρατηγικό μας στόχο τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές, ώστε η Ελλάδα να κυβερνηθεί με βάση την δική μας, προοδευτική πρόταση».