«Όλοι για τη Λευκάδα»: Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην Κοινωφελή Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ.

Η Δημοτική Παράταξη «Όλοι για τη Λευκάδα» ξεκίνησε τις προγραμματισμένες συναντήσεις της με θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Κοινωφελή Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ. Δήμου Λευκάδας.

Την Παράταξη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής-πρώην Δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Γληγόρης μέλος της Διοίκησης της Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ., Θ. Περδικάρης πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ.

Από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με εργασιακά και άλλα ζητήματα που άπτονται της Κοινωφελούς Επιχείρησης και αφορούν-απασχολούν τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.

Από την πλευρά μας ως Παράταξη:

– Επισημάναμε τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στην Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ. ως φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής και όχι μόνο ενώ τονίσαμε ότι υπάρχουν δυνατότητες για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και σε άλλους τομείς-αντικείμενα, σύμφωνα με την συστατική της πράξη και ιδιαίτερα μετά την τροποποίηση που έγινε επί θητείας μας.

– Αναφερθήκαμε στην πολύμηνη, απαράδεκτη και περίεργη καθυστέρηση έκδοσης του διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από τη Ν.Δ., παρόλο που η διαδικασία είχε δρομολογηθεί και ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

– Τονίσαμε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο η μελέτη, που είχε δρομολογηθεί, για αξιοποίηση των αιθουσών στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου. Οι αίθουσες, μετά από ενέργειες στη θητεία μας, παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Δήμο (Οκτώβριος 2018) για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

– Δηλώσαμε την υποστήριξή μας στους εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και Παιδικό, Βρεφικό Σταθμό στο δίκαιο αίτημα της εργασιακής τακτοποίησης και λήξης της πολύχρονης ανασφάλειάς τους.

– Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στις απαράδεκτες προτάσεις που έχουν κατατεθεί και με πρόσχημα τον εξορθολογισμό των οικονομικών της Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ., επιδιώκουν τη μετατροπή των 12μηνων συμβάσεων σε 11μηνες για τους εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Βρεφικό και Παιδικό Σταθμό.  

– Τονίσαμε ότι παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την διοικητική και οικονομική λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας, στα πλαίσια και του ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος που είχαμε επιδείξει στη θητεία μας, κατά την 5ετή και αδιαμφισβήτητα  πετυχημένη παρουσία της της την περίοδο 2014-2019, θεωρώντας ότι κοινή συνισταμένη πρέπει να είναι η συστράτευση όλων μας για μια αδιάλειπτη και παραγωγική πορεία, χωρίς προβλήματα. 

Ως Παράταξη θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. των Εργαζομένων στην Δ.Ε.Π.ΟΚ.Α.Λ. για την θετική προαίρεση τους αλλά και για την ουσιαστική πληροφόρηση που μας παρείχαν. Υπόσχεσή μας είναι ότι θα παραμείνουμε δίπλα τους, προωθώντας αιτήματα ή προβληματισμούς τους και καταθέτοντας ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις γι’ αυτούς και την Επιχείρηση, όπως εξάλλου πράξαμε καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή.