«Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείαςκέντραεμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις».

 

Να επιμείνουμε, να μην παραιτηθούμε από την παρέμβαση, να μην παραιτηθούμε από την ευθύνη.»

Στην ολομέλεια της Βουλής, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Μ. Τριανταφύλλου.

Η βουλευτής, επεσήμανε, πως η ανάταξη του συστήματος Υγείας και η στήριξη της Ψυχικής υγείας ,αποτελούν θεμελιώδεις επιλογές για τη χώρα και το κοινωνικό κράτος. Όλα τα στοιχεία καταμαρτυρούν ,πως η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια, με τις προσλήψεις και την αύξηση του προϋπολογισμού, έχει μετρήσιμα και πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Για την ψυχική υγεία, η κ. Τριανταφύλλου, τόνισε, πως σε συνθήκες κρίσης και σκληρού νεοφιλελευθερισμού η ψυχική υγεία των ανθρώπων δοκιμάζεται και υπεραμύνθηκε της προσπάθειας για διοικητική ανασυγκρότηση με στόχο την αποτελεσματικότητα και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων.

Τέλος, η βουλευτής, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την ότι ,επί των ημερών της, το σύστημα υγείας συνολικά οδηγήθηκε σε λειτουργική κατάρρευση και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση, να επιμείνει στις πρωτοβουλίες της.

Βίντεο: