Με το θερμόμετρο να αγγίζει του 40 βαθμούς και χιλιάδες Αθηναίους να αναζητούν μία ανάσα δροσιάς μετά από δύο μήνες περιορισμών και καραντίνας οι παραλίες της Αττικής γέμισαν από άκρη σε άκρη. Από τις πιο φημισμένες παραλίες μέχρι και τα πιο απόμερα κολπάκια δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Όπως όμως δήλωσαν στο ethnos.gr οι υπεύθυνοι των οργανωμένων πλαζ αλλά και των επιχειρήσεων που διαχειρίστηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις παραλίες οι πολίτες σε γενικές γραμμές ήταν πειθαρχημένοι και συνειδητοποιημένοι ακόμα και στις περιπτώσεις όπου μετά το μποτιλιάρισμα χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα για να βρουν μία ξαπλώστρα.

Αναμονή, κατανόηση και απολύμανση

Παραλίες και υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια, επιχειρήσεις προσαρμοσμένες στα νέα περιοριστικά μέτρα εν μέσω της πανδημίας για τον κορονοϊό και χιλιάδες πολίτες εξοπλισμένοι με υπομονή και κατανόηση. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να περάσουν την πύλη και οι υπεύθυνοι των οργανωμένων πλαζ ήθελαν το χρόνο τους για να τακτοποιήσουν τους λουόμενους και να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφύγουν πιθανά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχων. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να γίνει αλλαγή ομπρέλας έπρεπε να τηρηθεί το πρωτόκολλο της απολύμανσης και οι επόμενοι πελάτες να περιμένουν τουλάχιστον 15 λεπτά.

Την τιμητική της είναι και πάλι η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης όπου ο τιμοκατάλογος ήταν ασορτί με το θερμόμετρο και κατά το κοινώς λεγόμενο η παραλία «δεν ήταν για όλους».

Το ethnos.gr έκανε έρευνα από όλες τις οργανωμένες πλαζ όπου και αύριο Κυριακή αναμένεται να γίνει το «αδιαχώρητο» σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα του ΕΟΔΥ. Αρκετές πάντως παραλίες και επιχειρήσεις είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε μία προσπάθεια να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και την εμπιστοσύνη τους για το υπόλοιπο του καλοκαιριού αλλά και επειδή λόγω των περιορισμών που υπάρχουν δεν είχαν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν όπως θα ήθελαν τους πελάτες τους.

Ομπρέλα όσο μία γκαρσονιέρα

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης κράτησε τα σκύπτρα στις υψηλές χρεώσεις και ο τιμοκατάλογος δεν ενθαρρύνει οικογένειες. Υπεύθυνη λειτουργίας του Αστέρα είπε στο ethnos.gr για τον τιμοκατάλογο της φημισμένης παραλίας.

Το σαββατοκύριακο ο «Αστέρας» χρεώνει 80 Ευρώ την ομπρέλα η οποία σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας δεσμεύει δύο θέσεις, είτε για ζευγάρι είτε για δύο φίλους. Ένα άτομο που δεν έχει παρέα πάλι θα πρέπει να πληρώσει 80 Ευρώ.

Η είσοδος για τα παιδιά από 4-12 ετών είναι 20 Ευρώ. Επομένως μία τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά που έστω το ένα είναι πάνω από 12 ετών δε μπορεί να καταλύσει μόνο μία ομπρέλα αλλά δύο ομπρέλες, δηλαδή, σύνολο 160 Ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι έξτρα καταναλώσεις.

Τι καθημερινές υπάρχουν πιο φθηνές τιμές. Η ομπρέλα κοστίζει 50 Ευρώ και αναλογεί σε δύο άτομα ή ένα ζευγάρι και τα παιδιά από 4-12 ετών πληρώνουν 12,5 Ευρώ την είσοδο.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη λειτουργίας βάρδιας του Αστέρα η απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών είναι 4 μέτρα, τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας και όταν υπάρχει αλλαγή ομπρέλας από τον έναν πελάτη στον άλλον μεσολαβεί διάστημα 20 λεπτών όπου το προσωπικό της επιχείρησης απολυμαίνει τις ξαπλώστρες. Επίσης έχουν αφαιρεθεί όλες οι αθλητικές δραστηριότητες από την εγκατάσταση όπως για παράδειγμα ο φιλές του βόλεϊ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ για να είναι έτοιμη η επιχείρηση και για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα χρειάστηκε να γίνουν πυρετώδεις εργασίες τις τελευταίες ημέρες.