Η αμηχανία ήταν το συναίσθημα το οποίο κυριάρχησε στη Βουλή κατά την ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Οι περισσότεροι πολιτικοί παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια  της τελετής με σταυρωμένα τα χέρια ώστε να αποφευχθεί η όποια χειραψία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η κα. Σακελλαροπούλου αμέσως μετά από την ορκωμοσία της μετέβη με σταυρωμένα τα χέρια από τα έδρανα των πολιτικών αρχηγών και δέχθηκε τις ευχές τους μόνο με επινεύσεις χωρίς χειραψίες.

Ο πάγος έσπασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα όπου κατευθύνθηκαν αμέσως μετά. “Η αισιοδοξία είναι γένους θηλυκού” είπε ο Πρωθυπουργός γελώντας με τον Πρόεδρο της Βουλής να συμπληρώνει: “και εκπέμπεται σήμερα“. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πρώτα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο πηγαδάκι που στήθηκε εκεί ήταν η αγάπη της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού για τα ζώα.

Ο Πρωθυπουργός ακούστηκε  μάλιστα να περιγράφει τον σκύλο του στην κα. Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι είναι σε μέγεθος γάτας.

real.gr