Διαγωνισμό διηγήματος, με θέμα μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες του facebook, διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος iWrite. Οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Παλιό ΠΑΣΟΚ-Το Ορθόδοξο, είναι μια από τις πιο γνωστές σελίδες στο facebook με σχεδόν 150.000 ακολούθους, που μέσω από την σάτιρα και την πολιτική ανάλυση προβάλλουν κοινωνιολογικά φαινόμενα των δεκαετιών του ΄80 και του ΄90, παρουσιάζοντας προεκτάσεις του σήμερα. Οι ακόλουθοι μοιράζονται προσωπικές ιστορίες τους και νοσταλγικά βιώματα από την «εποχή του Ανδρέα» και μέσα από τα κείμενά τους αναδύονται συχνά τα αξιοζήλευτα λογοτεχνικά τους προσόντα.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύεται ο εκδοτικός οίκος της Θεσσαλονίκης iWrite και καθώς ένας από τους στόχους του είναι η ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων, προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος με τίτλο «Το παλιό ΠΑΣΟΚ σε ένα εναλλακτικό παρόν (2010-2020)». Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα μέλη της σελίδας. «Το συζητάει όλη η χώρα! Μην αφήσεις το διήγημα/ιδέα σου στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Γίνε μέρος της!», είναι η ανάρτηση που βγαίνει πρώτη, ξανά και ξανά τις τελευταίες μέρες.

diigima_mesa1.jpg

Το διήγημα πρέπει να έχει έκταση 1000-2500 λέξεις και να αφορά σε μια ιστορία αληθινή ή φανταστική, που μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε είδος-κοινωνική, πολιτική, μυστηρίου, αισθηματική, κ.ά. Πρέπει να εκτυλίσσεται στην χρονική περίοδο 2010-2020 και να φέρνει ηγετικά στελέχη του Κινήματος, από την περίοδο 1981-1996, σε πραγματικές πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις που αντιμετώπισε η χώρα την τρέχουσα δεκαετία. Εν τέλει, θα πρέπει να προκύψουν κείμενα που θα αποπνέουν μία…αγνή, σοσιαλιστική αύρα, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ-Το Ορθόδοξο. Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι συγγραφείς πρέπει να στείλουν το διήγημά τους ως τις 15 Ιουλίου, ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση. Στην αποστολή πρέπει να γράφεται η ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος-Παλιό ΠΑΣΟΚ» και εκτός από το έργο, να υπάρχει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (ως 150 λέξεις) και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail, κ.ά.). Όποιος θέλει μπορεί αν χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο. Στα τρία πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης.

https://www.ethnos.gr/