69 παιδιά δωρεάν σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

 

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλης έκτασης αθέμιτο ανταγωνισμό που προέρχεται από άτομα που κάνουν κατ’οίκον μαθήματα (ιδιαίτερα) με αμφίβολα ή ανύπαρκτα προσόντα διδασκαλίας, χωρίς να εκδίδουν Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών ούτε να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους.
Για την αντιμετώπιση του εκτενέστατου αυτού φαινόμενου της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 23/9/15 αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα :
1. Στα γραφεία του Συλλόγου μας έχουν κατατεθεί ονόματα «καθηγητών» που προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία άμεσα προωθούνται στην τοπική ΔΟΥ για να ελεγχθούν τα ΑΦΜ τους και συνεπώς αν χορηγούν στις οικογένειες των μαθητών τους Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών. Η πρακτική αυτή θα ακολουθείται κάθε φορά που θα γίνονται παρόμοιες καταγγελίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς
2. Έχει προωθηθεί αίτημα σε όλους τους εξεταστικούς φορείς να αποδέχονται μόνο υποψηφίους που θα δηλώνουν το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του φορέα (Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή Καθηγητή) που τους προετοίμασε για τις εξετάσεις, ακόμη και αν είναι συγγενικό πρόσωπο (μητέρα, ξαδέλφη κλπ) και τα στοιχεία αυτά θα είναι στη διάθεση του ΣΔΟΕ.
3. Προωθείται εγκύκλιος προς όλα τα Δημόσια Σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) που αφορά όλους τους επίορκους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους αλλά και σε άλλους μαθητές, που τους υπενθυμίζει ότι διώκονται ποινικά σύμφωνα με το Νόμο 1566/85 ΦΕΚ 167/1985 άρθρο 13 και τιμωρούνται με φυλάκιση και απόλυση.
Κατόπιν αυτών, ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να συνταχθεί με τις προσπάθειές μας για την πάταξη της λαίλαπας των παράνομων ιδιαιτέρων και να στηρίξει τα καθ΄ όλα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που αδειοδοτούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ, λειτουργούν και ελέγχονται σύμφωνα με τους νόμους των εμπλεκομένων υπουργείων