Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΑΝ.ΣΥ.)

διοργανώνει ημερίδα στην Αθήνα, την Κυριακή 28-5-2017 και ώρα 11πμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια- Αθήνα , προκειμένου να ενημερωθούν οι Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες της Αττικής, για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές στο νομό μας, λόγω των εργασιών της Ιονίας οδού.

 

Εισηγήσεις ημερίδας:

 

  • «Ιόνια Οδός. Ανασκάπτοντας τη χώρα Αιτωλών, Ακαρνάνων και Αμφιλόχων …»  

 

Εισηγήτρια: Ολυμπία Βικάτου, Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της ΕΦΑ Κεφαλληνίας

 

  • «Ανασκαφές στο νότιο τμήμα ΠΑΝ.ΣΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ»

 

Εισηγήτρια: Φωτεινή Σαράντη, Αρχαιολόγος, Τμηματάρχης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος

 

  • «Παρόδιο ταφικό μνημείο-σήμα επί του άξονα της Ιόνιας Οδού στη θέση «Ρηγαίικα»  Μεσολογγίου. Η ανασκαφή, η μεταφορά και η μελέτη αποκατάστασης-ανάδειξής του»

 

Εισηγητές:  Ολυμπία Βικάτου, (Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της ΕΦΑ Κεφαλληνίας), Γεώργιος Σταμάτης, (Αρχαιολόγος MSc. στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος), Νεοπτόλεμος Μιχαηλίδης, (Αρχιτέκτων-Μηχανικός, MSc. Προστασία Μνημείων Ε.Μ.Π.)

 

  • «Η ανασκαφή στην αρχαία Αλίκυρνα»

 

Εισηγητές:  Ολυμπία Βικάτου, (Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της ΕΦΑ Κεφαλληνίας), Αικατερίνη Λεονταρίτη, (Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος)

 

  • «Οι ανασκαφές και τα ευρήματα της Αμβρακίας Οδού»

 

Εισηγήτρια: Βασιλική Τσαντήλα, Δρ. Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος

 

  • «Η περιπλάνηση μιας επιγραφής από το 1830 έως τις μέρες μας …»

 

Εισηγητής: Δημήτριος Κων. Παρράς, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος

– Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση, των εκατοντάδων ετεροδημοτών Αιτ/νων και των φίλων που θα προσκληθούν, για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές στο νομό μας, λόγω των εργασιών της Ιονίας οδού. Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η εκδήλωση θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που διψούν να μαθαίνουν για ότι ενδιαφέρον και χρήσιμο γίνεται στον τόπο τους και το έχουν δείξει σε προηγούμενες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η συνομοσπονδία μας για παρόμοια θέματα.

Επίσης θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία προβολής γενικότερα του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο νομός μας και με τις κατάλληλες υποδομές θα μπορέσει να αξιοποιηθεί τουριστικά.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ                                                       ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

6977429865                                                                                6974123852