Αναβλήθηκε η δίκη του ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου στην Πάτρα, που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε αδέσποτο σκύλο στο Σαραβάλι. Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου, όταν δύο άτομα ανέφεραν ότι τον είδαν να πετάει τροφή σε έναν αδέσποτο σκύλο της γειτονιάς.

Στη συνέχεια το ζώο άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και να έχει σπασμούς. Κλήθηκε η αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα ενώ το ζώο που γλίτωσε τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η δίκη έχει αναβληθεί για τις 10 Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως για τον συγκεκριμένο άνδρα είχαν γίνει καταγγελίες και για άλλες ανάλογες υποθέσεις. Ο ίδιος πάντως επιμένει πως είναι αθώος.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά θανάτωσης ζώων στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα είναι απανωτά. Μάλιστα οι φιλοζωικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε περίπτωση που υπάρξει καταδίκη, ο νόμος προβλέπει φυλάκιση ακόμα και χρηματική ποινή ως και 30.000 ευρώ!

Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα

Η επαναλειτουργία του Σταθμού Μέριμνας Ζώων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ως δημοτικό κτηνιατρείο, τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ισως είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα που γίνεται για την αντιμετώπιση των αδέσποτων.

Η προ ημερών σύσκεψη ήταν η δεύτερη που έγινε σε διάστημα λίγων ημερών. Τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε ασθενείς και συνοδούς και ιδιαίτερα αυτό που αφορούσε το δάγκωμα γυναίκας που είχε κάνει μεταμόσχευση ήταν καθοριστικά στο να ενεργοποιηθεί το σύνολο των εμπλεκομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Χρήστος Μπούρας, η διοικήτρια του ΠΝΠ, Παναγούλα Μαμμή και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων.

dete.gr