Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον.

Συνολικά 12 δικηγόροι θα αγορεύσουν για την υπεράσπιση των 9 κατηγορουμένων.

Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία αφού μετά τις αγορεύσεις αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Εκτός της αυριανής έχει οριστεί επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου στις 12 Νοεμβρίου, οπότε όπως έχει ζητήσει η πρόεδρος του Δικαστηρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα όσα προβλέπονται , ώστε να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού.

Στην Πάτρα βρίσκονται και οι γονείς του άτυχου 22χρονου Aμερικανού, για να παρακολουθήσουν τη δίκη και να ακούσουν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Καταπέλτης η πρόταση του Εισαγγελέα

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δική για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον. Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του καταλόγισε ανθρωποκτόνα πρόθεση στους περισσότερους κατηγορουμένους. Ενώ ζήτησε και την ποινική δίωξη και άλλων για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Βαρύς ο πέλεκυς «έπεσε» για τον 1ο, 5ο,6ο,7ο, 8ο και 9ο από τους κατηγορουμένους, καθώς ο εισαγγελέας ζητά στην πρότασή του να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!

Για τον 2ο από τους κατηγορουμένους πρότεινε την καταδίκη του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον 3ο και 4ο από τους κατηγορουμένους πρότεινε καταδίκη για απλή σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος από τους κατηγορουμένους είναι 34 ετών , ενώ ο μικρότερος, μόλις 19 ετών!

Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζήτησε να διωχθεί ποινικά ο ιδιοκτήτης του μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου, όπου και ξεκίνησε το επεισόδιο, που κατέληξε στον φόνο του 22χρονου Aμερικανού. Η ποινική δίωξη , όπως σημείωσε, να αφορά απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία.

Τέλος ο Εισαγγελικός Λειτουργός πρότεινε και την ποινική δίωξη σε έναν από τους μπάρμαν του καταστήματος για ψευδορκία και οπλοχρησία!

tempo24