Β. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Γκιρτζίκης, Οικονομίδης, Τοπολιάτης, Χατζηαποστόλου, Καραμελίδης και Προύντζος, μαθαίνουν οριστικά αν θα κηρυχθούν ένοχοι ή αθώοι για την πολύκροτη υπόθεση. 

Την απόφασή του αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο που σχετίζεται με την «Κάρτα Υγείας» της Ε.Π.Ο. ανακοινώνει αύριο (Πέμπτη 7/3) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου, Χαράλαμπος Τζώνης, έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος οι πρώην πρόεδροι της Ε.Π.Ο., Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Γιώργος Σιντόρης, Γιάννης Οικονομίδης, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδης και Νίκος Προύντζος.

Έχει προτείνει επίσης την ενοχή των εκπροσώπων των εταιριών OPENTEC και PC SYSTEMS, Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνο Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη και Κωνσταντίνο Βουρδάκη.

Παράλληλα, απαλλακτική είναι η πρόταση για τους Γιώργο Σαρρή, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σιγάλα, Νίκο Ανασόπουλο, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Βαγγέλη Μαζαράκη, Χρήστο Σάββα, Βασίλη Μάντζιο, Σπύρο Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλο, καθώς και τα στελ΄’εχη των εταιριών Ιωνά Χατζηιωνά, Γιώργο Λυγεράκη, Αθανάσιο Ισμαήλο και Αριστείδη Σταυρόπουλο.

Η υπόθεση της Κάρτας Υγείας της Ε.Π.Ο., αφορά ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές που εκπονήθηκε το 2005 και δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο η ομοσπονδία κατέβαλλε ως το 2013 κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της.

Άρης Ασβεστάς – sport-fm.gr