Μακαρονάδα με την κλασική καυτερή ιταλική σάλτσα.

#tsoulotip: Μπορούμε να κάνουμε τη σάλτσα πιο καυτερή ρίχνοντας άλλη μία πιπεριά.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πένες

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 μάτσο βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μικρές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

3Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το βασιλικό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

4Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

5Ύστερα, ρίχνουμε στο τηγάνι τις πένες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες25913%
ΒΑΖΑΛίπος2.1g3%
ΒΑΖΑKορεσμένα0.3g2%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες10.4g21%
ΒΑΖΑYδατάνθ.49.7g19%
ΒΑΖΑΣάκχαρα2.7g3%
ΒΑΖΑΑλάτι0.05g0.83%

ΒΑΖΑΙνες1.3g5%

giorgostsoulis.com