Ο ένας εκ των δυο προέδρων του Α.Ο. Αγρινίου, Περικλής Γερμανός μίλησε στην πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του Παρασκευά Μάζη, «ΟΛΑ Sports» στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία έξι χρόνια, ούτως ώστε μέρα με τη μέρα η ομάδα να ανοίξει τα φτερά της ακόμη περισσότερο τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο σε ρόστερ και σε φίλαθλο κοινό.

«Είναι μία προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία έξι χρόνια, με τον Α.Ο. Αγρινίου να αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες, σε όλες αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Είμαστε 3-4 άνθρωποι που ασχολούμαστε αρκετά ενεργά με την ομάδα, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να την δούμε στην Α2 κατηγορία. Πραγματικά, για την ομάδα του Α.Ο. Αγρινίου με αυτές τις υποδομές και το backround που διαθέτει θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Όχι πως τώρα δεν είναι αλλά να δημιουργηθεί κάτι ακόμη καλύτερο».

Για τη νέα σεζόν και την κατηγορία που θα αγωνίζεται φέτος:

  • Η ομάδα τερμάτισε 4η στο Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, στη συνέχεια έδωσε αγώνα κατάταξης, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν κατέβει στο πρωτάθλημα, να πάρουμε εμείς τη θέση της. Δώσαμε, λοιπόν, αγώνα μπαράζ στην Ακράτα με την Ερυθραία την οποία και νικήσαμε, περιμένοντας στη συνέχεια δυο μήνες, για τις ανακατατάξεις. Μέχρι και σήμερα ο Πανιώνιος και ο Αρκαδικός δεν ξέρουν που βρίσκονται και που αγωνίζονται. Πιστεύαμε πως η ομοσπονδία θα είναι κάπως πιο πιεστική με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, δυστυχώς όπως βλέπουμε, είναι αρκετά ελαστική σε αυτό το κομμάτι και εμείς μη έχοντας κάποιον τρόπο πίεσης, για κάτι μεγαλύτερο, αποδεχθήκαμε την εξέλιξη αυτή και κοιτάζουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί μέσα στο παρκέ. Αυτό κάναμε πέρσι, αυτό θα κάνουμε και φέτος.

Για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και τις μεταγραφές:

  • Ο Α.Ο. Αγρινίου ως γνωστόν είναι ένα υγιές σωματείο, έχει επιχειρηματίες της πόλης που το στηρίζουν, όπως ο Ντίνος Τσιαμάκης, που έχει συνδράμει στην ομάδα, πέρσι είχαμε και τον Βασίλη Καραχάλιο που και αυτός βοήθησε πολύ, φέτος προστέθηκε και ο Σπύρος Φλώρος, ένας ακόμη επιχειρηματίας που στηρίζει κι αυτός με τη σειρά του την ομάδα βοηθώντας όλοι τους, ουσιαστικά ο καθένας με τον τρόπο του να πάμε σε ένα καλύτερο επίπεδο. Σε ρόλο team manager ο Γιώργος Ροκοπάνος, που »απορροφήθηκε» από την ομάδα του Α.Ο. Αγρινίου. Σε μεταγραφικό επίπεδο παιχτών είχαμε την προσθήκη πέντε νέων, με την τελευταία απόκτηση αυτή του Θοδωρή Κυριλή. Ήδη στο ρόστερ βρίσκονται 7-8 γηγενείς παίχτες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Για τις κάρτες διαρκείας και τις αλλαγές στο Δ.Α.Κ.:

  • Κάθε χρόνο έχουμε κάρτες διαρκείας, αλλά φέτος φτιάχνεται μία νέα κερκίδα χωρητικότητας 240 θέσεων, ακριβώς απέναντι από την μέχρι τώρα κεντρική. Ευελπιστούμε, να είναι έτοιμη έως την ερχόμενη Τετάρτη, για τον αγώνα Κυπέλου με τον Ερμή Λαγκαδά. Ήδη το γήπεδο χωρά 400 άτομα, άρα ουσιαστικά μιλάμε για 700 καθήμενες θέσεις. Ελπίζουμε, να είμαστε όσο πιο λειτουργικοί στον κόσμο που θα μας στηρίξει και θα μας βοηθήσει για μία ακόμη χρονιά.

Για τους αγώνες Κυπέλλου εντός Σεπτεμβρίου:

  • Σαν προσωπικός στόχος είναι να νικήσουμε τον Ερμή Λαγκαδά την Τετάρτη και να προχωρήσουμε στον επόμενο αγώνα, το άλλο Σάββατο με τον Εθνικό, ομάδα της Α2. Αυτό ουσιαστικά θα είναι καλώς εχόντων των πραγμάτων ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου που λείπει τόσα χρόνια από τη πόλη μας.

Για την παρουσίαση φανέλας και τη συνεργασία με την ΚΑΕ Α.Ε.Κ.:

  • Η συνεργασία με την Α.Ε.Κ. ήρθε μέσω του κ. Νικολάου που είναι από την Αμφιλοχία. Σε αυτό βοήθησε και η διοίκηση του Α.Ο. Αγρινίου και επισημοποιήθηκε με τη παρουσία δυο μεγάλων παιχτών, που προέρχονται από τις ακαδημίες, όπως ο Κακιούζης και ο Χατζής, οι οποίοι την Παρασκευή, το απόγευμα, θα είναι στο Αγρίνιο, στην παρουσίαση της φανέλας, στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού. Αυτόματα, αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάμε για κινήσεις ανάπτυξης του μπάσκετ, οι οποίες βοηθάνε στον τρόπο σκέψης ενός συλλόγου. Στόχος, είναι να συνεργαστούμε σε επίπεδο ακαδημιών. Παίχτες του Α.Ο. να μπορούν να προχωρήσουν παραπάνω μέσω της Α.Ε.Κ. η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο και αντίστοιχα, κάποιος παίχτης της Ένωσης, να έρθει ως δανεικός σε εμάς.