Περιοδεία στο Ζευγαράκι και στο Χαλίκι πραγματοποίησε τη Τετάρτη 28 Νοέμβρη κλιμάκιο της Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε., με επικεφαλής τους  Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, Σπύρο Κοτοπούλη μέλος Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του K.K.E. και περιφερειακό σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Ελλάδας, Πελοπίδα Αντωνάκο, δημοτικό σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αγρινίου και Μιχάλη Κατσιγιάννη  μέλος Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. 

Το κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε. συναντήθηκε με κατοίκους και το πρόεδρο στο  Ζευγαράκι Θ. Παπαδόπουλο .

Στις συναντήσεις εκφράστηκε η οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, όπου με την πρώτη νεροποντή τα ρέματα του χωριού υπερχείλισαν και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι ξανά, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής, που αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη καταστροφική πλημμύρα, δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. τόνισε πως είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για ένα φαινόμενο που δεν είναι καινούργιο, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια και οι φορείς κωφεύουν στις εκκλήσεις των κατοίκων. Είναι σαφές ότι, η λογική του κόστους – οφέλους, δεν χωρά το ζήτημα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των φτωχών εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Το Κ.Κ.Ε. είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις τεράστιες ελλείψεις και ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγρινίου, , πρωτοστάτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας. Από την πρώτη στιγμή έφερε το θέμα στη Βουλή και το ξαναέφερε στης  17 Μάη όπου συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση και θα το επαναφέρει τις επόμενες μέρες.

Όλοι μαζί όμως, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., μαζί με τα άλλα κόμματα του συστήματος της εκμετάλλευσης, συμπλέουν στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θεό της έχει το κέρδος και δεν υπολογίζει καν την ανθρώπινη ζωή.

Ομονοούν στους στόχους της Ε.Ε., που χαρακτηρίζει ως «μη επιλέξιμες» και ως κόστος τις δαπάνες για τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο Νίκος Μωραΐτης κατέστησε σαφές, πως ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση των ίδιων των κατοίκων από το δήμο και τους κρατικούς φορείς για μελέτες και  την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Να μην αφήσουν τις διεκδικήσεις τους στα χέρια άλλων.

Πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των κατοίκων ο αγώνας και η πάλη για να παρθούν μέτρα που θα προστατεύουν τις περιουσίες τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.