Στο Μεσολόγγι περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας κάνοντας συναντήσεις με διάφορους φορείς.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά επισκέφθηκε την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι, όπου συνομίλησε με τους καθηγητές και φοιτητές.

Στην συνέχεια πήγε στον Κήπο των Ηρώων όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος και συνεργάτες του. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων και στην συνέχεια συνομίλησε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Ο κ. Λύρος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στήριξη για την υλοποίηση του έργου της ενοποίησης του ιστορικού χώρου του Κήπου των Ηρώων και γύρω από αυτόν και για την διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου Δημοσιογραφίας στο Μεσολόγγι.

Αργότερα συναντήθηκε με ψαράδες στο ιβάρι της Κλείσοβας οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματά του, ενώ είχε προγραμματίσει και συνάντηση με τους ελαιοκαλλιέργειές.

Σε δηλώσεις του επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος της εργασίας, της παραγωγής, της δημιουργίας και του μόχθου, βρίσκεται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την Πολιτεία. Ο κ. Μητσοτάκης, κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, από τον Οκτώβριο του 2019,  την βύθισε στην ύφεση. Και με την αδράνειά του να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας, αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας την περίοδο μετά την πανδημία, η χώρα συνολικά βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική. Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση».

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr