Ο κορωνοϊός άλλαξε πολλές πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών. Το lockdown έφερε σαρωτικές συνέπειες σε πολλά κομμάτια της οικονομίας. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε να δέχεται ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου.

Το κομμάτι της τηλεόρασης δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Η τηλεθέαση των καναλιών μπορεί να ανέβηκε αφού οι πολίτες παρέμειναν στο σπίτι τους ωστόσο αυτό δεν έφερε έσοδα στα κανάλια. Η ψυχαγωγία που έφερνε σημαντικό κομμάτι διαφημίσεων μπήκε στον «πάγο» για σχεδόν δύο μήνες.

Η διαφημιστική δαπάνη έπεσε ακόμη και το 40% κι αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες στην τηλεοπτική αγορά την επόμενη σεζόν. Ωστόσο τα πράγματα αρχίζουν και ανακάμπτουν. Σύμφωνα με την «Reallife» οι απώλειες των διαφημιστικών εσόδων άρχισαν να περιορίζονται.

Τον Ιούνιο οι απώλειες περιορίστηκαν σημαντικά φτάνοντας στο -5% σε σχέση με τον αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Παρά βέβαια τα θετικά στοιχεία δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και μεγάλη ανάκαμψη στη διαφημιστική δαπάνη. Μετά τις απώλειες στο τουρισμό κυρίως λίγες είναι οι εταιρείες που αναμένεται να επενδύσουν στα media το φθινόπωρο. Αυτό είναι πιθανό να φέρει πτώση στα μπάτζετ χωρίς να θεωρείται κάτι δεδομένο μέχρι στιγμής.

dailymedia.com.gr