Τραγικό φινάλε για τον άνθρωπο που παρακαλούσε να βρεθεί δότης για μεταμόσχευση.

Το όνομα του Δημήτρη Κάζη είναι γνωστό στα social media. Πρόκειται για τον 42χρονο διεθνολόγο που αντιμετώπιζε μια σοβαρή ασθένεια λόγω της οποίας είχε κριθεί απαραίτητο να βρεθεί συμβατός ζώντας δότης, πρόθυμος να του χαρίσει ένα κομμάτι από το ήπαρ του για να τον βοηθήσει να κρατηθεί στη ζωή και να αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή.

Σε ανάρτησή του στις 17 Ιουλίου έκανε την τελευταία του προσπάθεια να βρει συμβατό δότη, με λόγια που μόνο ως σπαρακτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν:

«Παιδιά γειά σας, δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε…

Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διάφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ. Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια (2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια.

Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους. Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας.Το email μου είναι dkazis@yahoo.com και μπορείτε. να με καλέσετε μέσω viber, messenger, FaceTime στο +30.

Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω.

Δημήτρης».

Τελικά, δότης βρέθηκε. Η μεταμόσχευη πραγματοποιήθηκε, όμως ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον σώσει, καθώς ο οργανισμός του τελικά δεν άντεξε.

«Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.

instanews.gr