Ο Νίκος Αντωνιάδης, ο άνθρωπος που συνέδεσε τη φωνή του με μερικές από τις πιο σπουδαίες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 66 ετών. Ο θάνατός του έρχεται να βυθίσει στη θλίψη τον κόσμο της αθλητικής δημοσιογραφίας, που πενθεί και για το χαμό του Ανδρέα Μπόμη.

Ο σπουδαίος αθλητικός συντάκτης είχε εργαστεί στο Φως των Σπορ, στο Έθνος, τον Ελεύθερο Τύπο και την ΕΡΤ. Μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ήταν εκείνος που συγκίνησε το πανελλήνιο, μεταδίδοντας τη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ το 2000. Και είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού που είχε περιγράψει…

Ο Νίκος Αντωνιάδης γεννήθηκε 2 Ιανουαρίου 1950. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, χτυπημένος από τον καρκίνο, ανακοίνωσε ο ΠΣΑΤ.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο «Φως των Σπορ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου. Παράλληλα εργάστηκε και στο «Έθνος» από το οποίο  το 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» με τον οποίο συνεργάστηκε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του και έφθασε να γίνει διευθυντής του αθλητικού τμήματος.

Καθοριστική  για την καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Κάλυψε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλασσικού αθλητισμού από την δεκαετία του ’90. Συνέδεσε με την φωνή του μεγάλες διακρίσεις, όπως τα χρυσά μετάλλια της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ κ.ά

«Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους νεώτερους συναδέλφους του», αναφέρει ο ΠΣΑΤ στην ανακοίνωσή του. Και καταλήγει εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Βάσω, τα δύο παιδιά τους και τους οικείους του.

newsit.gr