Ο πολυπρωταθλητής και ρέκορντμαν του ακοντισμού Λεωνίδας Μακρυγιάννης «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών

Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στον ελληνικό στίβο «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Πρόκειται για τον Λεωνίδα Μακρυγιάννη, που ήταν κυρίαρχος στον ακοντισμό τη δεκαετία του ’70 τόσο με τη φανέλα του Εθνικού Γ.Σ. όσο και με την Εθνική ομάδα, της οποίας αποτέλεσε μέλος για πολλά χρόνια.

Κάτοχος πολλών πανελληνίων ρεκόρ
Αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν κάτοχος πολλών πανελληνίων ρεκόρ. Οι παλαιότεροι θυμούνται έναν αγώνα του στη Λαμία το 1970. Έστειλε τόσο μακριά το ακόντιο του, ώστε έφτασε στην απέναντι εστία και καρφώθηκε στα δίχτυα.

Η «σκιά» του Παπούλια
Από τα αθλητικά του χρόνια στον Εθνικό υπήρξε ακόλουθος του Κάρολου Παπούλια και οδηγός του από τη θητεία του τελευταίου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και όταν ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους τους, ενώ τη βαθιά του λύπη εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, που υπήρξε με τον εκλιπόντα για χρόνια συναθλητής στην εθνική ομάδα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη (14/8) στις 17.30 το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

ethnos.gr