14 Αυγούστου στο αγαπημένο μας χωριό. Ένα γραφικό χωριό με γύρω στους 50 μόνιμους κατοίκους και αρκετούς που έρχονται για διακοπές Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρι.

Χωριό στολίδι της ορεινής Ναυπακτίας. Οι ντόπιοι όμως, που φημίζονται για τη φιλοξενία τους, την καλοσύνη τους, την θέληση για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε περαστικό και πολλά αλλά συναφή, καταστρέφουν λίγο την όμορφη εικόνα για τον Πλάτανο. Συστηματική εξόντωση αδέσποτων ζώων (γατιών κατά κύριο λόγο) με φόλες.

Σε ένα τέτοιο χωριό που τα περισσότερα σπίτια έχουν 1-2 ηλικιωμένους ανθρώπους να τα συντηρούν και να διαμένουν σε αυτά, οι «αδέσποτες» γάτες είναι κάτι παραπάνω από «αδέσποτες».

Όταν η μόνη σου συντροφιά το χειμώνα είναι αυτές οι γάτες τις οποίες ταΐζεις, φροντίζεις, προσεχείς, και χάρη τη δίκη σου μέριμνα τις βλέπεις με το καιρό να μεγαλώνουν, παύεις πια να τις χαρακτηρίζεις αδέσποτες και πλέον τις νιώθεις σαν παιδιά σου. Και ξαφνικά βλέπεις «τα παιδιά σου» ένα ένα πεθαμένο, με αφρό στο στόμα, στον κήπο σου, στην αυλή σου, στην βεράντα σου, ακόμα και μέσα στο σπίτι σου. Το βλέπεις να αργοπεθαίνει σιγά σιγά και βασανιστικά, ανήμπορος να κανείς κάτι. Αναμένεις να πεθάνουν και τα υπόλοιπα γατιά σου καθώς δεν ξέρεις που είναι η φόλα για τη μαζέψεις.

Όλοι οι συγχωριανοί σου δεν ξέρουν ποιος ρίχνει φόλες,δηλώνοντας άγνοια για οτιδήποτε σχετικό με το θέμα. Δεν έχουν ιδέα ποιος το προκαλεί όλο αυτό και δείχνουν και στενοχωρημένοι.

Έχουμε πολλές γάτες; Ας ρίξουμε φόλες. Η εύκολη λύση. Το παίζουμε θρησκευόμενοι , και με μεγάλη δυσκολία,όπως αποδεικνύεται, αφαιρούμε αθώες ζωές. Σε ενοχλούν για τους χ,ψ, λόγους οι αδέσποτες γάτες; Απευθύνσου στον δήμαρχο και οργανωθείτε να στειρώσετε τις γάτες ώστε να μην αναπαράγονται συνεχώς και ανεξέλεγκτα.
Εσείς που γνωρίζεται ποιοι πετάνε τις φόλες είστε τα ίδια σκατά και το ίδιο ξεφτιλισμένοι με εκείνους που τις πετάνε. Εσείς ειδικά που τις πετάτε, δεν αξίζει ούτε να θεωρείστε άνθρωποι ούτε να ζείτε με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε. Το λιγότερο που μπορεί να πει κάνει για σας είναι ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: γάτα

Άκης Πολίτης – e-nafpaktia.gr