Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη έκαναν το πρωί της Παρασκευής ο απερχόμενος κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος και ο νέος διοικητής της ναυτικής διοίκησης Ιονίου Παναγιώτης Γιαννουδάκης. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η καλή συνεργασία πολιτικής και ναυτικής ηγεσίας και σε αυτό δεσμεύθηκαν και οι δύο πλευρές.

Ο διοικητής της Ναυτικής διοίκησης Ιονίου παρουσίασε στον περιφερειάρχη τον αντικαταστάτη του στη ναυτική διοίκηση Ιονίου, ο οποίος μάλιστα ήταν μαζί του από τη σχολή κιόλας και οι καριέρες του εξελίχθηκαν παράλληλα.

Εκτός των άλλων θεμάτων που απασχόλησαν τη συζήτηση στο γραφείο του περιφερειάρχη εκτιμάται πως ήταν και το θέμα που αφορά στην ενίσχυση της παρουσίας του ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή με την περαιτέρω ενεργοποίηση του ναυτικού οχυρού Αράξου, στη λογική της γενικότερη αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων.

Η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου εγκαταστάθηκε στην Πάτρα το 1939 με την επωνυμία ΝΑΠ/1 με έδρα το ΕΥΔΡΟΜΟ «ΕΛΛΗ». Η δράση της ΝΔΙ σήμερα συνίσταται στήν από καιρό της ειρήνης μελέτη και οργάνωση της περιοχής ευθύνης της, καθώς και της μετάπτωσης αυτής αν χρειαστεί σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.

thebest.gr