Νικήτρια χώρα της Junior Eurovision 2018, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στο Μίνσκ της Λευκορωσίας, αναδείχθηκε η Πολωνία με την Roksana Wegiel και το τραγούδι  Anyone i want to be

Ο 16ος παιδικός μουσικός διαγωνισμός της Eurovision, μεταδόθηκε ζωντανά από το Minsk Arena και είδε ένα σύνολο από 20 χώρες, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών, να παλεύουν για την νίκη. Για πρώτη φορά είδαμε να διαγωνίζονται στην JESC το Καζακστάν και η Ουαλία.

 

Παρουσιαστές και έναρξη του σόου

Παρουσιαστές του show διετέλεσαν οι Eugene Perlin (σχολιαστής της ESC για την Λευκορωσία από το 2013 και περσινός σχολιαστής της χώρας για την JESC), Helena Meraai (περσινή εκπρόσωπος της Λευκορωσίας στην JESC – 5η θέση) και Zena (προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Λευκορωσία στην JESC το 2015 και 2016).

Το live show ξεκίνησε με την είσοδο και παρουσίαση των χωρών. Την ίδια στιγμή γύρω και πάνω στην σκηνή υπήρχαν παιδιά με μαύρη ενδυμασία. Η παρουσίαση των χωρών έγινε με την αναγγελία της χώρα κατά αλφαβητική σειρά και ακολουθούσε η είσοδος του κάθε καλλιτέχνη. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την είσοδο των παρουσιαστών στην σκηνή , ο οποίοι αφού καλωσόρισαν τον κόσμο έδωσαν κάποιες οδηγίες σχετικά με την ψηφοφορία.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς με τις ερμηνείες των 20 καλλιτεχνών στην σκηνή:

1.Ουκρανία – Darina Krasnovetska – Say Love

2. Πορτογαλία – Rita Laranjeira – Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)

3. Καζακστάν – Daneliya Tuleshova – Ozine sen

4. Αλβανία – Efi Gjika – Barbie

5. Ρωσία – Anna Filipchuk – Unbreakable

6. Ολλανδία – Max & Anne – Samen

7. Αζερμπαϊτζάν – Fidan Huseynova – I Wanna Be Like You

8. Λευκορωσία– Daniel Yastremski – Time

9. Ιρλανδία  – Taylor Hynes – IOU

10. Σερβία – Bojana Radovanovic – Svet

11. Ιταλία – Melissa & Marco – What is Love

12. Αυστραλία– Jael Wena – Champion

13. Γεωργία– Tamar Edilashvili – Your Voice

14. Ισραήλ– Noam Dadon – Children Like These

15. Γαλλία – Angélina – Jamais Sans Toi

16. ΠΓΔΜ– Marija Spasovska – Doma

17. Αρμενία– L.E.V.O.N – L.E.V.O.N

18. Ουαλία– Manw – Perta

19. Μάλτα – Ela Mangion – Marchin’ On

20. Πολωνία – Roksana Wegiel – Anyone I Want To Be

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ο νικητής προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής κάθε χώρας και κατά 50% από την online ψηφοφορία, η οποία είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή και έκλεισε λίγο πριν ξεκινήσει το show (στις 16:59 ώρα Ελλάδας) και θα άνοιξε ξανά για 15 λεπτά μόνο με την ολοκλήρωση των εμφανίσεων.

Βαθμολογία επιτροπών

Στην βαθμολογία των επιτροπών νικήτρια αναδείχθηκε η Αυστραλία με 148 βαθμούς ενώ στην δεύτερη θέση κατετάγη η Μάλτα με 138 βαθμούς και την τρίτη η Γεωργία με 105 βαθμούς

Βαθμολογία online ψηφοφορίας 

Με το που ολοκληρώθηκε η βαθμολογία των επιτροπών ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της online ψηφοφορία η οποία ανέδειξε νικήτρια την Πολωνία με 136 βαθμούς αφήνοντας πίσω δεύτερη την χώρα της Γαλλίας με 117 βαθμούς. Την τριάδα έκλεισε το Καζακστάν με 103 βαθμούς.

Τελική νικήτρια της βραδιάς στέφθηκε η χώρα της Πολωνίας με την μικρή Roksana Wegiel και το τραγούδι Anyone i want to be, καθώς συγκέντρωσε συνολικά 215 βαθμούς (136 από το online voting και 79 βαθμούς από τις επιτροπές) χαρίζοντας το βραβείο για πρώτη φορά στην χώρα. Στην δεύτερη θέση έμεινε η Γαλλία που παρά τους 117 βαθμούς του online voting δεν ήταν της ήταν αρκετοί για να κερδίσει τον διαγωνισμό αφού από τις επιτροπές είχε λάβει 86 βαθμούς, συγκεντρώνοντας συνολικά 203 βαθμούς.

Απολαύστε το νικητήριο τραγούδι της Junior Eurovision 2018 παρακάτω:

infegreece.gr