Η ειδική ομάδα για την επίβλεψη της αναβολής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της.

Δύο ημέρες μετά την αναβολή των Αγώνων, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι έθεσε τους στόχους, κατά την έναρξη της ομάδας εργασίας στην εναρκτήρια ομιλία του.

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Τόμας) Μπαχ είπε ότι είμαστε στη μέση μιας πρωτοφανούς πρόκλησης και αυτό είναι ακριβώς αυτό που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Μόρι. «Εν ολίγοις, αυτό για το οποίο εργαζόμαστε για επτά χρόνια διεκόπη ενώ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει και τώρα πρέπει να το χτίσουμε ξανά».

Πρώτα απ ‘όλα, η ομάδα εργασίας θα επιδιώξει να αποφασίσει το συντομότερο δυνατό τις νέες ημερομηνίες για τους Αγώνες το 2021. Το Τόκιο 2020 είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. Δ.Ο.Ε. και διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι οι Αγώνες θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

«Πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα γίνουν οι τελετές έναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Tokyo 2020 Τοσίρο Μούτο. «Χωρίς αυτό, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε».

sdna.gr